Íme, a 2013-as matematika írásbeli érettségi megoldásai.

Az [origo] a zalaegerszegi Ganz Ábrahám és Munkácsy Mihály Szakközépiskola tanárjainak - Luczi Katalin, Nagy Adrienn és Péntek Zóra - segítségével elkészítette a középszintű érettségi nem hivatalos megoldásait. A részletes megoldásokért kattintsatok ide!

Forrás: MTI/Varga György
Érettségizők a nagykanizsai Batthyány Lajos Gimnáziumban

Ahogy a Life.hu is megírta, reggel országszerte rendben elkezdődtek a matematika írásbeli vizsgák. Középszinten csaknem 81 ezren, emelt szinten pedig több mint 4 ezren maturáltak. Egy szakember szerint az idei érettségiben sok a statisztika, de halmazelmélet, függvény, koordinátageometria és valószínűség-számítás is szerepelnek a feladatok között.

 

Matek érettségi - tele van statisztikávalhttp://www.life.hu/szorakozz/20130507-orszagszerte-elkezdodtek-a-matematika-irasbeli-erettsegik-a-kozepiskolakban.html Márai, Berzsenyi - Íme a magyar érettségi tételekhttp://www.life.hu/szorakozz/20130506-rendben-elkezdodott-a-magyar-nyelv-es-irodalom-erettsegi-a-kozepiskolakban.html Épphogy leérettségizett az ismert énekeshttp://www.life.hu/legykepben/20130430-brasch-bence-enekes-alig-tudott-leerettsegizni.html Elhunyt a Robotzsaru sztárjahttp://www.life.hu/legykepben/20130507-mario-machado-amerikai-szinesz-meghalt.html Diplomás lesz a VV szőkeségehttp://www.life.hu/legykepben/20130506-vv-kinga-kutai-kinga-diplomamunkaja-elkeszult-a-noi-munkavallalasrol.html