Közeleg a nyár és a strandszezon, a Life.hu pedig időben szeretne segíteni a felkészülésben: összegyűjtöttük minden idők legforróbb filmes jeleneteit a tengerpartról.

 

1. Most és mindörökké (1953)

Az ötvenes évek meghatározó (8 Oscarral díjazott) háborús drámájának híres romantikus jelenetében a kor két szépségideálja, Burt Lancaster és Deborah Kerr esik egymásnak a csapkodó hullámok között. A helyszín Hawaii idilli szigete a második világháború idején, kettejük viszonya pedig erősen tiltott: a katona férfi a felettesének feleségét öleli éppen. Szerelmük így nemcsak a néhány nap múlva a szigetre hulló bombák miatt nem teljesedhet be, de itt és most semmi sem számít.

2. James Bond: Dr. No (1962)

Ursula Andresst nem hiába tartják máig az első számú Bond-lánynak: aki így tud kijönni a vízből bikiniben, és ráadásul veszélyes kém is (mint később kiderül), az még a 007-es csodáló figyelmét is kivívja. Az ominózus tengerparti jelenet olyannyira ikonikussá vált, hogy évtizedekkel később tiszteletből újrajátszották: 2002-ben Halle Berry bújt elő a habokból egy (nem véletlenül) retro stílusú bikiniben Pierce Brosnan James Bondjának figyelő szemei előtt.

Nézd meg, hogyan emelkedik ki Ursula Andress a habokból!

Nem érdemes kihagyni a jelenetet Halle Berryvel sem!


3. A kék lagúna (1980)

Ha tengerpart, romantika és forróság, akkor megkerülhetetlen A kék lagúna, melynek történetében két kisgyerek vetődik egy lakatlan szigetre, hogy aztán ártatlanul felnőve később egymással tapasztalják meg a testi szerelem szépségeit. A nyolcvanas években sokak pszichoszexuális fejlődésére erős hatást gyakorló moziból nem könnyű egyetlen jelenetet választani, de ha muszáj, akkor következzék az, ahogyan a szereplőinek felnövését mutatja be a film, a víz alatt.

4. Csobbanás (1984)

Mi lehet szexibb a tengerparton egy hosszú combú, szőke sellőnél? A Tom Hanks alakította üzletember élete épp romokban hever, amikor megmenti őt egy titokzatos és szépséges lény a vízbe fulladástól, de problémák a megismerkedésük után is adódnak: mit kezdjen például az ember egy olyan csajjal, akinek víz érintésére uszony nő a lába helyén?

Az említett jelenet a videón az ötödik perctől látható:


5. A part (2000)

Danny Boyle filmje esetében szintén nehéz egyetlen forró tengerparti jelenetet kiemelni, hiszen tulajdonképpen az egész film ilyenekből áll. Ha mégis választanunk kéne, akkor arra a pillanatra szavaznánk, amikor az idilli világot és közösséget kereső Leonardo DiCaprio még nem jön rá a dolgok csúnya oldalára, és önfeledten csókolózik a víz alatt a gyönyörű francia lánnyal, Virginie Ledoyen-nel.


A világ legrosszabb keresztnevehttp://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20130430-mozi-film-szorakozas-a-vilag-legrosszabb-keresztneve.html 5 magyar film a |40-es évekből, amit látnod kellhttp://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20130429-mozi-program-szorakozas-5-magyar-film-a-40es-evekbol.html Szemét a főnöknő? Csináld ki!http://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20130424-mozi-szorakozas-film-szemet-a-fonokno-csinald-ki-.html Sírsz a reklámokon? Érzelmi manipulátorokhttp://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20130418-te-is-sirsz-a-reklamon-dalok-filmek-illatok-amelyek.html Tévérománcok, amiket imádtunkhttp://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20130416-szerelem-parkapcsolat-szorakozas-tvromancok-amik-a-nezok-szivet-is.html Fajok közti erotika a filmvásznon (18+)http://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20130412-szorakozas-mozi-film-fajok-kozti-erotika-a-filmvasznon.html Hullaszag sem állhatja útját a szerelemnekhttp://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20130410-mozi-film-szorakozas-hullaszag-sem-allhatja-utjat-a-szerelemnek.html