hegymászás Erőss Zsolt expedíció
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A nepáli Kancsendzönga 8586 méter magas csúcsát hétfőn sikeresen meghódító Erőss Zsolt és Kiss Péter még nem ért le a legmagasabb, 4-es táborba, jelenleg 8000 méterről ereszkednek le - mondta el Kollár Lajos, a Magyarok a világ nyolcezresein expedíció vezetője kedden az MTI-nek.

A sikeres csúcstámadás óta több katasztrófa is történt: egy nagy lavina elvitte a kettes tábort, egy koreai és egy bangladesi hegymászó leereszkedés közben életét vesztette, két serpa megsérült és a lavina miatt sokan a szabadban töltötték az éjszakát. Erőss Zsolt és Kiss Péter sem jutott le még a 7600 méter magasan fekvő 4-es táborba, jelenleg 8000 méterről ereszkednek alá. A fiúk fáradtak és nagyon le vannak gyengülve, ezért segítséget kell küldeni eléjük. Jelenleg a mentést szervezik - mondta Kollár Lajos, hozzátéve: minél előbb biztonságban szeretné tudni a csapatot, hogy a monszun miatt legkésőbb május 25-én elindulhassanak lefelé a hegyről. A történtekről bővebben a blogon olvashatsz itt.

Forrás: Just Creative
Forrás: Just Creative

A magyar hegymászók a Kancsendzönga elérésével a világ 12., nyolcezer méternél magasabb hegycsúcsát hódították meg a 14 közül. A Magyarok a világ nyolcezresein elnevezésű expedíciósorozatot Kollár Lajos, Erőss Zsolt és Mécs László indította el a 2002-es sikeres Everest-mászás után azzal a céllal, hogy a világ mind a 14 nyolcezer méternél magasabb hegycsúcsára jusson fel magyar hegymászó. A "nyolcezresek" közül immár csak az Annapurna és a K2 van hátra.

Megnősült D. Tóth Andráshttp://www.life.hu/legykepben/20130521-d-toth-andras-az-rtl-klub-sztarja-megnosult.htmlElúszott Bálint Antónia megtakarított pénzehttp://www.life.hu/legykepben/20130521-balint-antonia-magyar-celeb-megtakaritott-penze-eluszott.htmlBalesetet szenvedett Schobert Norbihttp://www.life.hu/legykepben/20130521-schobert-norbi-magyar-fitneszguru-karambolozott.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.