Egy 82 milliméteres, második világháborús szovjet aknagránátot találtak a Főpolgármesteri Hivatal Gerlóczy utcai épületének tetőszerkezetében, csütörtök délben. A lakóépületek kiürítése után lezárják a Károly körutat is.

A robbanószerkezetet a tető felújítása közben fedezték fel. A gránátra kilőtt állapotban találtak rá, törött gyújtószerkezettel - tudósít az MTI. A környéket kétszáz méteres sugarú körben lezárták, a Főpolgármesteri Hivatalt is kiürítették, az épületegyüttest több mint ezer embernek kellett elhagynia.

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A tervek szerint este 7 óra körül - körülbelül 20 percre lezárják a Károly körutat is a gyalogos és közúti forgalom elől. A közeli lakóházak kiürítése várhatóan 500 embert érint. Az V. kerületi védelmi bizottság a Deák Téri Evangélikus Gimnáziumot, valamint a Kertész utca 30. és a Dob utca 83. alatti házat jelölte ki befogadó-helynek, ott gondoskodnak a lakókról. Létrehoztak egy információs vonalat (872-7272), és azon keresztül is tájékoztatják az érdeklődőket a Gerlóczy utcai intézkedéssorozatról.

 

Kitelepítés Csolnokon egy gránát miatthttp://www.life.hu/szorakozz/20130510-ki-kellett-telepiteni-az-embereket-csolnokon-egy-granat-miatt.html Tetováltatott, ezért nem kap munkáthttp://www.life.hu/szorakozz/20130521-lifenight-tetovaltatott-ezert-nem-kap-munkat-a-brit-ferfi.html Bázisugrással ünnepelte 99.születésnapjáthttp://www.life.hu/szorakozz/20130521-doris-long-99szuletesnapjat-bazisugrassal-unnepelte-es-megdontotte-sajat-vilagrekordjat.html Meghalt a The Doors egyik alapítójahttp://www.life.hu/szorakozz/20130521-ray-manzarek-a-doors-alapito-tagja-74-evesen-meghalt-rakban.html Így buliznak a rendőrnőkhttp://www.life.hu/szorakozz/20130516-lifenight-egy-idos-ur-es-egy-rendorno-egyutt-bulizott-es.html