Három taggal bővült az indiai oroszlánok állománya a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A kicsik áprilisban jöttek világra, de csak most jelentették be nyilvánosan - tudósít az MTI. Németországban pedig fehéroroszlán-kölykök születtek.

Örömhír - újabb három oroszlánkölyök született a Fővárosi Állat- és Növénykertben. "Babyboom van Budapesten. Az állatkertben még soha nem lehetett ennyi különleges állatot látni egyszerre" - hangoztatta Persányi Miklós, az intézet főigazgatója.

Forrás: MTI/Kovács Attila
Az apróságok mamájukkal

Ahogy a Life.hu is megírta, februárban négy kisoroszlán született, így összesen most heten vannak.A márciusi két hím és két nőstény kisoroszlán - Surina (Istennő), Salima (Boldog), Sachin (A lényeg) és Sinha (Hős) - féltestvéreiről egyelőre nem tudni, milyen neműek. Az új lakók érkezése mellett egy másik fiatal állatot is ünnepelt az intézmény pénteken: Asha, a februárban született kiselefánt életének századik napja alkalmából főtt rizsből, répából és egyéb zöldségekből álló tortát kapott.
Németországban is örülhetnek: ott négy újszülött fehéroroszlán látta meg a napvilágot a Krone cirkuszban, Darmstadtban. Nincs rá szó, mennyire édesek!

Forrás: MTI
A tündéri fehéroroszlán-kölykök

Cuki kisoroszlánok az állatkertbenhttp://www.life.hu/life/galeria/20130417-sztarok-adtak-nevet-az-allatkertben-februarban-szulett-kis-oroszlanoknak-haumann-1.html Oroszlán adott nevet a kisoroszlánnakhttp://www.life.hu/legykepben/20130417-sztarok-adtak-nevet-az-allatkertben-februarban-szulett-kis-oroszlanoknak-haumann.html Tündéri kisoroszlánok születtek az állatkertbenhttp://www.life.hu/legykepben/20130328-negy-indiai-kisoroszlan-jott-vilagra-a-budapesti-allatkertben-februar-16an.html Cuki fotók a budapesti állatkert kiselefántjárólhttp://www.life.hu/life/galeria/20130221-fotok-a-kiselefantrol-a-fovarosi-allat-es-novenykert-kulso-kifutojan.html Hétfőtől láthatja a közönség a kiselefántothttp://www.life.hu/szorakozz/20130221-hetfotol-lathatja-a-kozonseg-a-kiselefantot-a-budapesti-allatkertben.html