Egy leszbikus szerelmes film vitte el az Arany Pálmát a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon. A Steven Spielberg vezette zsűrinek ez az alkotás tetszett a legjobban.


A tunéziai-francia Abdellatif Kechiche La vie d'Adele (Adele élete) című leszbikus szerelmes filmjének ítélte oda a Steven Spielberg vezette zsűri az Arany Pálmát a 66. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon. A háromórás alkotás két nő szenvedélyes szerelmi viszonyát meséli el teljes természetességgel.


Forrás: MTI
A rendező és a film két főszereplője

A zsűri-elnök a fődíjat a rendezőnek és a két főszerepet alakító színésznőknek, a 19 éves Adele Exarchopoulosnak és a 27 éves Léa Seydoux-nak közösen adta át, akik könnyek között köszönték meg az elismerést. "Ez egy nagyon szép történet egy csodálatos szerelemről, amellyel mindenki azonosulni tud, nem számít a szexualitás" - indokolta a zsűri döntését Steven Spielberg. Hozzátette: "kivételezett helyzetben vagyunk, hogy láthattuk ezt a filmet, és egyáltalán nem jöttünk tőle zavarba."
A zsűri Nagydíját pedig a Coen fivérek Inside Llewyn Davis című zenés filmjükkel érdemelték ki.

Kínos villantások Cannes-banhttp://www.life.hu/legytrendi/20130527-villantasok-es-pucer-testek-cannesban-eva-longoria-szineszno-rosario-dawson.html Macskaszemek és bohém frizurák Cannes-banhttp://www.life.hu/szepulj/20130524-frizurak-es-sminkek-cannesban-szerepel-benne-palvin-barbara-sharon-stone.html Így ragyognak az ötven év fölötti sztárok Cannes-banhttp://www.life.hu/legytrendi/20130526-stiluszsaru-blog-igy-ragyognak-az-otven-ev-folotti-sztarok-cannesban.html Kiestek Mel B mellei Cannes-banhttp://www.life.hu/szepulj/20130524-mel-b-enekesno-mellei-majdnem-kiestek-szuk-ruhajabol-cannesban.html A legjobb pucér pillanatok Cannes-bólhttp://www.life.hu/legytrendi/20130522-lifenight-a-legjobb-pucer-pillanatok-a-cannesi-filmfesztival-tortenelme-soran.html