Lejárt a munkaidőd, de lenne még mit csinálnod? Ülj ki egy hangulatos helyre, és folytasd a munkád ott, amíg megérkeznek a barátaid! A Life.hu összegyűjtött pár jó helyet, ahol minden adott egy kis délutáni melóra: van áram, wifi, árnyék, tea, fröccs, és még vacsorázni is lehet.

1. Bobek Café - Munkavégzés nyugiban 

Ha nem szívesen hagyod el a nyüzsgő belvárost, de egy kicsit csendesebb helyet keresel, akkor a Bobekben a helyed. A hangulatos belső részből folyosó vezet ki a fedett kerthelyiségbe, ahol választhatsz, hogy bekucorodsz valamelyik sarki kanapéra, vagy egy magasabb pulton, esetleg padon folytatod a munkát. A legtöbb asztalnál elérhető közelségében van a konnektor, így a wifi mellett az áramellátás is biztosított. A kertben ráadásul szabadon dohányozhatsz. A Bobekben barátságosan és rugalmasan kezelik a dolgozó vendégeket. Például megjegyzik a rendelésed, hogy legközelebb már csak a szokásost kelljen kérned, amikor nekilátsz a feladataidnak, de a zenét is bármikor lehalkíthatod, ha zavar a munkavégzésben. Az italok mellett igen széles az ételválaszték is: a mártogatósok, helyben sütött ciabatták, melegszendvicsek és saláták mellett helyet kaptak a különböző kichos-ok is. Aki kiadósabb falatokra vágyik, az fogyaszthat chilis babot vagy akár magyaros paraszttálat is.
Hol?
Budapest, VII. kerület, Kazinczy u. 53.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu
Kattints a képre a galériáért!

2. 400 bár és étterem - Üzletkötés, hol máshol? 

A már említett Bobekkel majdnem szemben találod a 400-at, ahol a kicsit drágább szerb ételkülönlegességek is felfértek az étlapra. A hosszú terasz és a hatalmas belső tér egyaránt alkalmas a koraesti munkavégzésre, szinte minden asztaltól kábelhossznyi távolságra van konnektor. A 400 a magányos munkástevékenység mellett kiváló helyszíne lehet üzleti megbeszéléseknek, találkozóknak is. Van wifi, a teraszon dohányozhatsz is, ha pedig eleredne az eső, a belső, megszokott romkocsmahangulatú térben folytathatod, amit elkezdtél. A legtöbb ilyen típusú, vagyis kihelyezett melóhelyként is funkcionáló karrierkocsmához hasonlóan, ha munkaidő után érkezel, akkor pár órán keresztül még gondtalanul dolgozhatsz, a buli itt este nyolc-kilenc felé kezdődik. Addigra teljesen megtelik a hely és minden négyzetmétert ellepnek a vendégek. Érdemes tehát a barátaidat is odahívni, és csak addig húzni az igát, ameddig megérkeznek.
Hol?
Budapest, VII. kerület, Kazinczy u 52/b.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu
További fotókért kattints a képre!

3. Dürer Kert - Ha az esti koncert nem akadály

Kicsit arrébb a belvárostól, a Városligetben is találhatsz remek helyeket a határidős munkához. A Dürer kert például teljes kertszélességgel, wifivel, megújult büfével, függőfotelekkel, hintaágyakkal vár téged. Arra figyelj, hogy 17.00 óra után érkezz, ugyanis akkor nyitnak, és érdemes a programkínálatot is átböngészned, nehogy egy határidős feladatodba egyszer csak belecsapjon egy 19.00-kor kezdődő koncert, amire a nyáron szinte minden nap van esély. A Dürerben is lehetőséged van behúzódni a teraszról a fedett részbe. Ha pedig letudtad a kötelezettségeidet, és úgy döntesz, megvacsorázol, választhatsz kenyérlángost, óriás melegszendvicset, frissen sülteket és hamburgereket is.
Hol?
Budapest, XIV. kerület, Ajtósi Dürer sor 19-21.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu
Kattints a képre, és nézd meg a többi helyet is galériánkban!

4. Szatyor Bár és Galéria - Excelek és a kétfogásos napi menü

A Szatyor Bárban is kialakult már a kihelyezett munkavégzés kultúrája. Sok vendég időről időre visszatér és fent a galérián rendezi be ideiglenes irodáját. A wifi természetesen a teraszra is kiér, mivel azonban a külső rész nem fedett, áramellátás sincs. Aki tehát a szabadban szeretne dolgozni, addig teheti meg, ameddig az akkumulátora is úgy akarja. Az emeleten szinte minden asztaltól elérhető konnektor, akinek pedig több aljzatra lenne szüksége, a pincérektől kérhet további elosztókat. Déltől este 23.00-ig van konyha, így egy finom ebédre, vagy vacsorára is lehetőség van. Ha például az ebédszünetedben ugrasz ki, 15.00-ig kétfogásos napi menüt is választhatsz 990 Ft-ért. A hangulatos és nyugis galérián pedig választhatsz, hogy kanapén, vagy éppen asztalon tudsz hatékonyabban dolgozni.
Hol?
Budapest, XI. kerület, Bartók Béla út 36.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu
Kattints a képre a galériáért!

5. Jégkert-Budai Sörkert - Ott a pincér gombnyomásra!

A Széna téren található Jégkert egész területét sátor, illetve ernyők védik, így minden adott a szabadtéri munkához. Mivel az egész hely fedett, akárhol kialakíthatsz magadnak egy hangulatos munkaállomást, a konnektor és a wifi biztosítva van. A Jégkert kitűnően alkalmas céges rendezvényekre, üzleti ebédekre és megbeszélésekre, de várják a délutáni órákban is kitartó munkamániásokat. Ha ebédmeghívást tervezel, 15.00-ig itt is különböző ebédmenük közül válogathatsz. A hely különlegessége, hogy minden asztalhoz tartozik egy többfunkciós lampion. A nem mindennapi találmánnyal szabályozhatod, hogy kellemes háttérzenét, vagy épp az aktuális sportközvetítést szeretnéd-e hallgatni. Ha pedig a hangok akadályoznak a munkavégzésben, egyszerűen kikapcsolhatod a fejed feletti mikrofonokat. Ugyanitt pincérhívó is üzemel, így a laptopodat egy pillanatra sem kell magára hagynod.
Hol?
Budapest, II. kerület, Bakfark Bálint u 2.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu
További fotókért kattints a képre!

Forrás: [origo]Kövesd a Life.hu-t a Facebookon is!


Cikkek, információk, nyereményjátékok, szavazások, horoszkópok és galériák. Kövesd a Life.hu-t a Facebook-on is, ha nem akarsz lemaradni semmiről!


IRÁNY A FACEBOOK ÉS A LIFE.HU OLDAL!Beintett a színésznő Cannes-banhttp://www.life.hu/szorakozz/20130527-asia-argento-olasz-szineszno-beintett-a-fotosoknak-a-66-cannesi.html Leszbikus film tarolt Cannes-banhttp://www.life.hu/szorakozz/20130527-egy-leszbikus-szerelmes-film-vitte-el-az-arany-palmat-a.html Inkább élnénk szex nélkül, de mobillal?http://www.life.hu/szorakozz/20130523-lifenight-inkabb-elnenk-szex-nelkul-de-mobillal-egy-brit-felmeres.html Jennifer Aniston nyomott egy vad sztriptízthttp://www.life.hu/szorakozz/20130524-jennifer-aniston-egy-szal-fehernemuben-lejt-erotikus-tancot-legujabb-filmjeben.html 100 napos a budapesti kiselefánthttp://www.life.hu/szorakozz/20130526-asha-a-budapesti-kiselefant-100-napos.html 10 ok, amiért imádjuk David Beckhamethttp://www.life.hu/szorakozz/20130524-szexpazsit-blog-10-ok-amiert-imadjuk-david-beckhamet.html Válás és villantás - heti bulvárkoktélhttp://www.life.hu/szorakozz/20130524-a-lifehu-bulvarkokteljaban-szerepel-katalin-hercegno-rekasi-karoly-eva-longoria.html Mese, móka, kacagás - programok gyereknaprahttp://www.life.hu/szorakozz/programok/20130524-mese-moka-kacagas-programok-gyereknapra.html