Van, aki szerint veleszületett érzék is kell hozzá, van, aki szerint minden része megtanulható - az ötcsillagos szex képességéig viszont mindenki szeretne eljutni. Filmünk hőse pláne, hiszen élete szerelmének visszaszerzése múlik rajta. Szex az ex után, kritika.

Az emberek többségének persze nem adatik meg a lehetőség, hogy legyen egyetlen olyan tanítómestere bármilyen téren, mint Luke Skywalkernek A Birodalom visszavágban a bölcs Yoda, így hát többségünk a szexben is apránként, saját tapasztalatok és különböző partnerek segítségével tanulta meg egyre jobban használni a... lézerkardját, illetve természetesen magát az Erőt. A Szex az ex után című kanadai vígjáték azzal a helyzettel játszik el, amikor valakinek megadatik, hogy legyen egy saját szex-Yodája - igaz, kicsit későn jut el hozzá.

Forrás: Facebook/My Awkward Sexual Adventure

A film főhőse, a könyvelőként dolgozó Jordan ugyanis már szépen benne van a férfikorban, sőt hosszú évek óta együtt él a barátnőjével, és még a kezét is meg akarja kérni, amikor először szembesítik vele: ő bizony rettenetesen rossz az ágyban, és az illető lány pedig így nem szeretné leélni mellette az életét. (A film arra nem tér ki, hogy ez miért csak most lett probléma a barátnő számára, illetve eddig miért nem próbált meg javítani a helyzeten...) Jordan a szakítás után összetört érzelmekkel és megtaposott önbizalommal elutazik az eredetileg közösnek tervezett vakációra, ahol néhány bénán sikerült kaland után találkozik magával Yodával.

Yoda ebben a filmben pedig nem egy zöld, szőrös, öreg manó, hanem egy Julia nevű dögös, vagány sztriptíztáncosnő, aki egy részeg este után megmenti az utcán nadrág nélkül alvó Jordant, összehaverkodnak, aztán rájönnek, hogy tudnak segíteni egymásnak: a lánynak pénzügyi, a srácnak meg szexuális gondjai vannak. Így hát összeteszik, amijük van, és indul a nagy kiképzés...

Forrás: Facebook/My Awkward Sexual Adventure

A Szex az ex után kanadai film, ami több vonatkozásban is megmutatkozik rajta. Egyrészt sokkal szókimondóbb és explicitebb meztelenség és szexjelenetek terén, mint a gyakran prűd hollywoodi vígjátékok. Másrészt pedig jellemzi valami bájos esetlenség, lazaság - ami persze fakadhat akár a főszereplő-forgatókönyvíró Jonas Chernick karakteréből, de abból is, hogy nem egy minden poént dekára kimérő, szuperprofi moziipar terméke a film. Ebből viszont az is adódik, hogy a színvonala erősen hullámzó: ütős jeleneteket és poénokat követnek néhol bántó üresjáratok és lapos viccek. Összességében mégiscsak egy olyan szerethető, szórakoztató darabbal van dolgunk, amely a mozikban látható vígjátékok átlagos színvonalát simán megugorja, a kiszámítható fordulatai mellett pedig néhány elemében még bátrabb is mer lenni.

Tippünk: Nézd meg a film előzetesét!

http://videa.hu/player?v=9IZSQIKSHOmi6TdN

 Kiknek ajánljuk?
- akik kíváncsiak rá, milyen a kanadai humor
- akik megnéznének egy szerethető szexkomédiát
- akiknek adódott már problémája a párkapcsolatában a szex miatt

Kiknek nem ajánljuk?
- akik fülledt hangulatra és erotikára számítanak
- akiket zavarnak a kiszámítható fordulatok
- akik nem szeretik, ha egy filmben egyik szereplővel sem lehet igazán azonosulni

A világ legsikeresebb filmjei - 100 év csúcstartóihttp://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20130523-szorakozas-film-mozi-a-vilag-legsikeresebb-filmjei-az.html Lenyűgöző varázslat az önző szerelemrőlhttp://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20130519-a-nagy-gatsby-film-kritika-retroluxusvarazslat-az-orok-es.html Ilyenek a modern kalózokhttp://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20130515-mozi-szorakozas-program-ilyenek-a-modern-kalozok.html A gyógyszer, ami megváltoztatja az életedhttp://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20130508-mozi-film-szorakozas-a-gyogyszer-ami-megvaltoztatja-az-eleted.html A legforróbb vizes jelenetekhttp://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20130507-szex-szerelem-mozi-szorakozas-a-legforrobb-nyari-vizes-jelenetek.html A világ legrosszabb keresztnevehttp://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20130430-mozi-film-szorakozas-a-vilag-legrosszabb-keresztneve.html