Emmanuelle Riva, Jennifer Lopez, Prince és Agnes Varda is tagja lett az amerikai filmakadémiának, amely összesen 278 fővel - a tavalyihoz képest százzal többel - bővítette sorait.

Felvette a szervezet Denny Trejót, Emily Mortimert, Rebecca Hallt, Lucy Liut, Jason Batemant, Joseph-Gordon-Lewittet és Milla Jovovichot is. A rendezők szekciója olyan nevekkel bővült, mint Paul Feig (Koszorúslányok, Női szervek), Catherine Hardwicke (Alkonyat, A lány és a farkas), Todd Phillips (Másnaposok-trilógia), Benh Zeitlin (A messzi dél vadjai) és a chilei Pablo Larraín (No).

Forrás: AFP


Szép számmal kerültek be francia alkotók. Míg Emmanuelle Riva a színészek tagozatába és Agnes Varda a dokumentumfilmes részlegbe kapott meghívást, addig Margaret Ménégoz (Szerelem, A fehér szalag, Európa, Európa) a producerek szekciójába, Julie Delphy pedig a forgatókönyvírók közé került be. Utóbbi csoport Sarah Polley, Lena Dunham, Jeff Nichols és Christ Terrio nevével is bővült. Prince és Lopez kisasszony is a zenei tagozat soraiba került be.

Forrás: MTI/Mohai Balázs


A filmakadémiai tagság többek közt azt jelenti, hogy a művészek szavazhatnak az Oscar-díjak jelöltjeire. Az elismerést jövőre március 2-án adják ki. A testület több mint hatezer tagot számlál.

Forrás: MTI

 

Ombre hajjal hódít Will Smith felesége ishttp://www.life.hu/szepulj/20130628-jada-pinkett-smith-will-smith-felesege-levagatta-hosszu-hajat-es.html David Beckham lesz a következő James Bond?http://www.life.hu/szorakozz/20130627-victoria-beckham-divattervezo-szerint-ferje-david-beckham-focista-lenne-a.html Adjunk tejet a gyereknek?http://www.life.hu/anyaskodj/20130620-adunk-e-tejet-a-gyereknek-pro-es-kontra-ervek-a.html Divatbotrányok: problémás sztárporcikákhttp://www.life.hu/legytrendi/20130618-divatbotranyok-problemas-porcikak-szerepel-benne-katie-holmes-es-keira-knightley.html A férfi, aki nem hal meg és mindent tudhttp://www.life.hu/tested-lelked/20130618-rejtely-es-misztikum-saintgermain-grof-lett-volna-ii-rakoczi-ferenc.html Fiatalokat öl a Meningococcushttp://www.life.hu/gyogyulj/20130620-fertozo-agyhartyagyulladas-fiatalokat-ol-a-meningococcus.html A világ legfurcsább sportjaihttp://www.life.hu/ez-zsir/20130530-a-vilag-legfurcsabb-sportjai-felesegcipeles-viz-alatti-hoki-bokszsakk-kopapirollo.html Meztelenre vetkőzött Kate Mosshttp://www.life.hu/legytrendi/20130627-lifenight-kate-moss-modell-meztelenre-vetkozott-a-versace-osziteli-kollekcio.html