Kinyílt a világ legnagyobb virága. Az óriás titángyökér másik különlegessége, hogy dögszagot áraszt.

Kinyílt a titánbuzogány a belgiumi Nemzeti Botanikus Kertben. A jelenség elvileg ritka, de Brüsszel elővárosában öt év leforgása alatt már harmadszor fordul elő - írja az Origo.

Forrás: MTI/AP/Yves Logghe
A titánbuzogány

A növény tudományos neve Amorphophallus titanum, ami óriási, formátlan hímvesszőt jelent. Másik jellegzetessége, hogy erős dögszagot áraszt, amely borvörös kelyhével együtt vonzza a beporzó bogarakat. Emiatt dögvirágnak is hívják. "A virágzás igen rövid ideig, legfeljebb három napig tart. Ezután hervadni kezd, és több évet kell várni az újabb virágzásra" - mondta a növénykert szóvivője. A növény fejlődését az intézmény Facebook-oldalán is követni lehet.

 

Pucér modell népszerűsíti a focit (18+)http://www.life.hu/szorakozz/20130704-lifenight-meztelen-modell-nepszerusiti-a-focit-egy-pucer-magazin-cimlappal.html Babára vár Anglia - Minden készen áll Katalin szülésérehttp://www.life.hu/szorakozz/20130707-katalin-es-vilmos-babaja-hamarosan-megszuletik-minden-keszen-all-a.html Pucér nőkkel dolgozott Justin Timberlakehttp://www.life.hu/szorakozz/20130705-justin-timberlake-enekes-pucer-lanyokkal-forgatott-legujabb-videoklipjeben.html Több ezer ember vonult a Budapest Pride-onhttp://www.life.hu/szorakozz/20130706-mintegy-8-ezer-ember-gyult-ossze-a-18-budapest-pride.html Sólyom lesz az új Malév nevehttp://www.life.hu/szorakozz/20130706-solyom-lesz-az-uj-malev-legitarsasag-neve-es-hatgepes-flottaval.html