fesztivál program szabadidő programajánló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nyáron se hagynál ki egy színházi előadást sem, vagy úgy döntöttél, hogy idén végre elsajátítod a profi halászlé-készítés minden csínját-bínját? Az előbbi esetében a gyulai Shakespeare Fesztivált ajánljuk a figyelmedbe, az utóbbi kedvéért pedig ezúttal Bajára utazz, ahol profi szakácsok vezetnek be a legendás étel készítésének rejtelmeibe.

1. Hamlet a Tószínpadon - IX. Shakespeare Fesztivál Gyulán

A hamleti probléma - az igazság és a büntetés viszonya - korunk egyik megkerülhetetlen alapkérdése. Mi a teendő a bűnössel, "ki bűnét bánni képtelen?" Ha kíváncsi vagy a válaszra, akkor mindenképp ott a helyed a IX. Shakespeare Fesztivál Hamlet előadásán vasárnap este Gyulán, ahol a Miskolci Nemzeti Színház előadásának keretében tekintheted meg a híres darabot. A mintegy 9 napig tartó rangos eseményt jazzkoncertek, táncelőadások, alternatív színházi előadások, filmvetítések, reneszánsz zenei koncertek színesítik.

Mikor?
2013. július 14.
Hol?
Gyula
Bővebb infó: http://www.shakespearefesztival.hu/hamlet-6/

Fotó: Kiss Zoltán/www.shakespearefesztival.hu
Fotó: Kiss Zoltán/www.shakespearefesztival.hu

A vihar - Craiovai Nemzeti Színház

2. Több tonna hal, különleges ízek - Bajai Halfőző Fesztivál

Tudtad, hogy Magyarországon Baján fogyasztják a legtöbb halat? Nem hivatalos mérések szerint az egy főre jutó halfogyasztás meghaladja a 32 kilót évente. A városban szinte nem múlhatnak el vasár- és ünnepnapok, baráti összejövetelek az ízletes finomság nélkül. De milyen egy igazi bajai halászlé, hiszen ahány bogrács, annyi íz? Július második hétvégéjén te is megtudhatod, ha ellátogatsz a városba, ahol közel kétezer helyi és vidéki alkalmi szakács látja vendégül az érdeklődőket a Szentháromság téren. A fesztiválon és a programokon való részvétel ingyenes!

Mikor?
2013. július 11-14.
Hol?
Baja
Bővebb infó: http://www.bajaihalfozofesztival.hu/

Forrás: MTI/Kiss Dániel
Forrás: MTI/Kiss Dániel

3. Esti mozi egy kapucsínó után - Senki többet

Különleges és érzéki, trükkös és fordulatokban gazdag, kb. így jellemezhetnénk Giuseppe Tornatore új alkotását, a Senki többet című filmet, amely az év egyik legjobb alkotásának ígérkezik. Adott egy kifogástalan modorú idős aukciósház-vezető, Virgil, aki egy napon különös megbízást kap egy titokzatos hölgytől: becsülje fel egy régi villa műkincseinek értékét. A megrendelő és Virgil között különös játék kezd kibontakozni, aminek a végén nem árt feltenni a kérdést: vajon mekkora árat is ér a szerelem.

Mikor?
2013. július 14.
Hol?
Budapest, Cinema City Allee, Cinema City Arena

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.