Nem egyszerű dolog hajat mosni sem az űrben - egy asztronauta most megmutatta, hogyan kell bánni az égnek álló hajszálakkal. Vicces felvétel.

Újabb kulisszatitok az űrbeli életről. Legutóbb egy kanadai asztronauta, Chris Hadfield gitározott és énekelt az űrhajóban. Most pedig Karen Nyberg mutatta meg, milyen trükkös dolog még egy egyszerű hajmosás is odafent, a Nemzetközi Űrállomáson.

Forrás: Youtube

Karen a 36-os legénység tagjaként május 13-án indult a kazahsztáni Bajkonurból. A videóból jól látszik, hogy az égnek álló hajszálakkal egyáltalán nem könnyű bánni. A vizet és a sampont egy zacskóból masszírozza a fejébe, a felesleget pedig törölközővel itatja fel. A fejéről távozó extra nedvességet az űrállomás légkondicionáló berendezése szűri ki a levegőből, amiből aztán a vízgyártó gépük iható vizet készít. Nem semmi. Karen azt mondja, a gravitáció ellenére a feje egészen tiszta lesz a nap végén.
Az érdekes videót az űrbéli hajmosásról itt nézhetitek meg:

Kínaiak az űrben - ötödik alkalommalhttp://www.life.hu/szorakozz/20130611-sikeresen-elstartolt-a-kinai-sencsou10-urhajo.html Az űrben énekel egy asztronauta - pazar videóhttp://www.life.hu/szorakozz/20130513-chris-hadfield-kanadai-urhajos-az-urben-enekelt-el-egy-david.html Sandra Bullock és George Clooney az űrbenhttp://www.life.hu/szorakozz/20130511-sandra-bullock-es-george-clooney-szineszek-ujra-egyutt-forgatnak-gravitacio.html Befejezi a színészetet Gesztesi Károlyhttp://www.life.hu/szorakozz/20130715-gesztesi-karoly-felhagy-a-szineszettel-es-produceri-szerepkorben-tevekenykedik-majd.html Több ezer publikálatlan Monroe-fotót árvereznek elhttp://www.life.hu/szorakozz/20130714-idaig-publikalatlan-marilyn-monroe-fotonegativokat-arvereznek-el.html