Darvalics Virág a 188. Anna-bál szépe

nyertes Balatonfüred szépségverseny Anna-bál
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A budapesti Darvalics Virágot választotta a szakmai zsűri a 188. Anna-bál szépévé Balatonfüreden. Első udvarhölgye a balatonfüredi Balla Lilly, második udvarhölgye a budapesti Szóráth Sarah lett.

Az idén, az eredeti hagyományokhoz visszatérve, a bálozók választhatták ki szavazataikkal azt a 15 nőt, akikből a szakmai zsűri kiválasztotta a bálkirálynőt és udvarhölgyeit.

Forrás: MTI/Marjai János
Forrás: MTI/Marjai János

A bálkirálynő jutalma, a hagyományokhoz híven, az aranyalma mellett egy Viktória-mintás herendi váza, az első udvarhölgy Rothschild-, a második pedig Apponyi-mintás vázát kapott.
Az Anna-bál szépe és udvarhölgyei vasárnap háromnegyed tizenegykor mutatkoznak be a Kisfaludy Színpadon, majd a tradícióknak megfelelően kocsikáznak a városba.
Az Anna-bálon adják át minden évben a Kiss Ernő-díjat is, amelyet az idén Freud Tamás Széchenyi-díjas agykutató, egyetemi tanár, az agykéreg működésének nemzetközi hírű tudósa kapott. Az Európai Bizottság elnökének tudományos és technológiai tanácsadó testületébe is beválasztott Agy-díjas (The Brain Prize) akadémikus a laudáció szerint több szállal is kötődik a városhoz, annak elkötelezett támogatója, néhány rendezvényének ihletője, a balatoni borok kiváló szakértője.

Forrás: MTI/Marjai János
Forrás: MTI/Marjai János

Az első Anna-bált 1825. július 26-án tartották Szentgyörgyi Horváth Fülöp János balatonfüredi fogadójában, a házigazda leánya tiszteletére. Az ifjú Anna Krisztina azon az estén ismerkedett meg későbbi férjével, Kiss Ernő huszárkapitánnyal, az 1848-49-es szabadságharc aradi tábornok vértanújával.

Forrás: MTI

Augusztusban szexelünk a legtöbbethttp://www.life.hu/szeress/20130718-a-legujabb-felmeresi-adatok-szerint-a-szerelmesparok-szexualis-elete-augusztusban.htmlDrogozik a gyerekem: mit tehetek?http://www.life.hu/anyaskodj/20130719-droghasznalat-hogyan-keszitsuk-fel-a-gyereket-a-veszelyekre-dr-sacher.htmlEttől borul ki a férfi - Horoszkópja eláruljahttp://www.life.hu/tested-lelked/20130718-szerelem-es-parkapcsolat-horoszkopjegye-elarulja-mivel-lehet-eluldozni-egy-ferfit.htmlLiz Taylorrá változott Helena Bonham Carterhttp://www.life.hu/szepulj/20130718-helena-bonham-carter-alakitja-elizabeth-taylort-egy-teves-produkcioban.htmlHófehér szettek nyár derekára - Heti divatmustrahttp://www.life.hu/legytrendi/20130719-heti-divatmustra.htmlFiatalodj csigákkal! Szépségtrendek 2013-banhttp://www.life.hu/szepulj/20130718-rancfagyasztassal-gumiajkakkal-es-csigakkal-fiatalodnak-a-nok.htmlÍgy készíts ínycsiklandozó francia sütit fél óra alatthttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130716-hogyan-legyek-jo-no-francia-edesseg-a-clafoutis.html8 szuper ajándékötlet, ha nincs sok pénzedhttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130715-takacs-nora-szakertoi-level-sajat-kezzel-keszitett-ajandekok.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.