Kiss Tibi: "Amíg élek, zenélni szeretnék"

zene Quimby koncert könyv szórakozás zenekar Kiss Tibi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Quimby együttes tagjaival italozásról, csajozásról, könyvekről beszélgettünk a Sziget 0-ik napján esedékes koncert és a zenekar elmúlt 22 évéről szóló könyv megjelenése kapcsán.

Mikor volt az első közös lerészegedésetek?

Balanyi Szilárd (billentyűs): Lejöttek a srácok - Kiss Tibi (énekes-gitáros), Varga Livius (perkálos-vokálos) és Mikuli Ferenc (basszusgitáros) - hozzánk Balatonfüredre, hogy megnézzék, működőképes lennék-e a zenekarban. Nappal próbáltunk, este pedig megkértek, hogy mutassam meg, mit tud Füred. Utólag hallottam vissza, hogy az egyik helyi diszkóban kötöttünk ki...

Tibi: Nem csak a hangokról szól az, ha valaki egy rock and roll zenekarban zenél. Ki kellett próbálnunk, hogy bírja-e szervezetileg is. A zenekar dinamikája olyan spirituális elvek alapján szerveződik, mint bármilyen kapcsolat vagy közösség. Emberileg is működnie kell a történetnek.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu
Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Kattints a képre a galériáért!

Koncertek után közösen csajoztok vagy külön-külön?

Tibi: Ez olyan kérdés, amiről az ember így meglett, családos fejjel nehezen beszél, beragadnak a szavak. Főleg a zenekar friss, korai éveiben tartozott hozzá a koncertrutinhoz.

Livius: Fiatal bakkecske koromban irgalmatlanul féltékeny voltam Tibire. Lecsukja a gitártokot, biztonságba helyezi, és már ott van a pultnál, beáll a fénybe. Mire én szétcsavarozom az összes csetresemet, addigra hiába állok be a fénybe. Marad az árnyék, amire lehet ugrálni.

Tibi: Én sohasem úgy képzeltem, meg szerintem a zenekar sem, hogy most akkor menjünk csajozni - ezek számunkra a varázslat és szerelem kategóriába tartoztak. Nem kell nagyon pajzán vagy perverz dolgokra gondolni. A csajozós történeteknek van egy furcsa absztrakt költőisége. Úgy simulnak bele a koncertkörnyezet hevébe, mint langyos nyári szél a júliusi éjszakába.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu
Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Kattints a képre a galériáért!

Melyik az a könyv, amit nem hagynátok otthon, amikor nyaralni mentek?

Tibi: A könyvek, amiket szeretnék elolvasni, egy stócba vannak készítve, és mindig beteszem azt, ami legfölül van. Most a Meztelen Juliette-et Nick Hornbytól.

Szilárd: A feleségem mindig visz egy Rejtő Jenő könyvet és az tökéletes a strandra. Szívesen vásárolok színes olasz újságokat, mert pár éve elkezdtem tanulni a nyelvet, és próbálom tágítani a nyelvtudásomat, már amennyire ez egy nyaralás alatt lehetséges.

Livius: Nálam mindig van egy e-booknak megfelelő tablet nagyon nagy repertoárral. Tudomány, történelem, filozófia, szépirodalom.

Tibi: Horgász magazin.

Livius: Dódi (Kárpáti József trombitás) szeret nekem Horgász magazint venni a benzinkúton, és a legfrivolabb sztorikat fel szoktam belőle olvasni. a mikrobuszban.

Dódi: Épp Stephen Fry A Bit of Fry and Laurie című könyvét olvasom.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu
Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Kattints a képre a galériáért!

Meddig szeretnétek folytatni a zenélést?

Szilárd: Amíg mozogni tudok, vagy ameddig forog az agyam.

Tibi: Amíg élek, zenélni szeretnék.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.