Ma 12 óra 30 perckor megszűnt az analóg földfelszíni tévéadások sugárzása az ország középső részén. Akik nem álltak át, azok még öt napig egy üzenetet fognak látni a képernyőjükön arról, hogy mi a teendőjük.

Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Fejér és Csongrád megye valamint Budapest teljes területén, emellett Vas, Zala, Somogy, Tolna, Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok, Békés, Pest és Komárom-Esztergom megye jelentős részében a lekapcsolás után már csak digitálisan foghatók a televíziós adások.

Forrás: Thinkstock


Az ország többi részén október 31-én kapcsolják le az analóg földfelszíni sugárzást. A digitális átállásban azok érintettek, akik előfizetés nélkül, szoba- vagy tetőantennával tévéznek, és kizárólag az M1, az RTL Klub és a TV2 adásait látják. Nekik kell átállniuk digitális vételre ahhoz, hogy az analóg sugárzás lekapcsolása után is tévézhessenek.
Ehhez nem kell feltétlenül új televíziót vásárolni, elegendő egy jelátalakító készülék, úgynevezett set-top-box. A legjobb kép- és hangminőség eléréséhez egy új szoba- vagy tetőantennára is szükség lehet.

Forrás: MTI

 

Apa herpeszes? Ne engedd a baba közelébe!http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20130724-herpesz-virussal-fertozodott-apa-eletveszelyes-az-ujszulottre-nezve.html Így még szexibb! 10 kilót hízott az Alkonyat sztárjahttp://www.life.hu/ez-zsir/20130730-kellan-lutz-szinesz-az-alkonyat-sztarja-10-kilot-hizott-a.html Szabó Győző lánya udvarlójával nyaralthttp://www.life.hu/legykepben/20130725-szabo-gyozo-magyar-szinesz-lanya-udvarlojaval-nyaralt-egyutt.html Gyönyörű smink nélkül Kim Basingerhttp://www.life.hu/szepulj/20130730-kim-basinger-amerikai-szineszno-gyonyoru-smink-nelkul.html Meghalt az Oscar-díjra jelölt színésznőhttp://www.life.hu/legykepben/20130731-ellen-brennan-amerikai-szineszno-oscardijra-jelolt-muvesz-rakban-meghalt.html A legjobb beach-filmek nyárra (18+)http://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20130721-mozi-szorakozas-egy-szal-bikinit-hoztam-el-az-utra.html Ezért szeretünk szomorú zenét hallgatnihttp://www.life.hu/szorakozz/20130716-lifenight-boldogabbak-leszunk-a-szomoru-zenetol-ezert-szeretunk-szomoru.html Részegen sztriptízelt Kiefer Sutherlandhttp://www.life.hu/szorakozz/20130730-kiefer-sutherland-amerikai-szinesz-reszegen-sztriptizelt-egy-barban.html Ők Hollywood legjobban fizetett színésznői az idénhttp://www.life.hu/szorakozz/20130730-ok-hollywood-legjobban-fizetett-szinesznoi-az-iden.html Felhagy a színészettel Johnny Depp?http://www.life.hu/szorakozz/20130729-johnny-depp-amerikai-szinesz-abbahagyja-a-szineszetet.html