Országszerte ünnepségeket, tűzijátékokat rendeznek augusztus 20-án. Idén a főváros mellett számos tóparti városban is lesznek programok.

"Együtt az ország" szlogennel rendezik meg az idei augusztus 20-ai ünnepségeket. A Nagyon Balaton eseménysorozat keretében pedig számos tóparti városban is koncertekkel, tűzijátékkal emlékeznek a magyar állam alapításának évfordulójára - írja az MTI.

Forrás: MTI/Kovács Attila
Tűzijáték 2012-ben

Budapesten, a hagyományoknak megfelelően, 20-án reggel katonai tiszteletadás mellett vonják fel Magyarország lobogóját, majd következik a tisztavatás és a családi programok a Clark Ádám téren és a budai várban. Délután öt órakor kezdődik a Szent István-bazilikában az ünnepi szentmise, majd a Szent Jobb-körmenet, este kilenc órakor pedig a tűzijáték uszályról, valamint a Lánchídról. Ugyanaz a zene szól majd és ugyanaz a látványvilág lesz látható a budapesti és a balatoni tűzijátékok idején.
A Nagyon Balaton rendezvénysorozat alatt Balatonbogláron, Balatonlellén, Zamárdiban, Zánkán, Siófokon, Veszprémben, Balatonfüreden, Tihanyban, Révfülöpön, Fonyódon és Keszthelyen tartanak koncerteket, sport-, családi és gyermekprogramokat.
Az állam összesen 250 millió forintot költ az ünnepi rendezvényekre, ebből 150 milliót a tűzijátékokra. A részletes programot itt megtalálod.

Újabb szereplő hagyja ott a Grace klinikáthttp://www.life.hu/szorakozz/20130814-sandra-oh-szineszno-aki-christina-yangot-alakitotta-a-grace-klinikaban.html A történelem legvéresebb éjszakáihttp://www.life.hu/szorakozz/20130813-kultura-haboru-nepirtas-a-tortenelem-legveresebb-ejszakai.html Megtört a jég: Amanda Seyfried levetkőzötthttp://www.life.hu/szorakozz/20130813-lifenight-amanda-seyfried-a-mamma-mia-szinesznoje-levetkozott-uj-filmjeben.html 6 perc alatt 19 énekesnőt parodizál - fantasztikus videóhttp://www.life.hu/szorakozz/20130813-christina-bianco-szineszenekesno-a-legnagyobb-divakat-parodizalja-ki-video.html Meggazdagodott a híres erotikus regény írójahttp://www.life.hu/szorakozz/20130813-el-james-a-szurke-otven-arnyalatanak-szerzoje-a-vilag-legjobban.html