A héten kerül a mozikba a Túl a csillogáson című film, melyben Michael Douglas alakít meleg zongoristát - igencsak látványosan. A Life.hu pedig ennek apropóján összegyűjtötte azokat az eseteket, amikor szupersztárok is bevállaltak egy-egy homoerotikus kalandot a filmvásznon.

 

1. Antonio Banderas - A szenvedélyek labirintusa

A latin szerető, a szenvedélyes macsó, nők millióinak álomférfija első filmszerepében egy meleg fiúcskát alakított, aki nem mellesleg iszlám terrorista (!) is egyben. Ha hozzátesszük, hogy a rendezőt Pedro Almodóvarnak hívták, máris érthetőbb a dolog: a sok szálon futó, rengeteg őrült figurát felvonultató színpompás kavalkád a korai Almodóvar-mozik védjegyének számított. A rendező amúgy dirigálta Banderast egy másik meleg szerepben is, ez A vágy törvénye című közös filmükben történt.

2. Sean Penn - Milk

Sean Penn-nek Oscar-díjat ért az, hogy 2008-ban eljátszotta a filmvásznon Harvey Milket, az első magas rangú amerikai politikust, aki nyíltan vállalta a másságát - és akit le is lőttek emiatt. A díj pedig megérdemelt volt, olyan bámulatos átalakuláson átmenve formálta meg a homoszexuális férfit Penn - nem mellesleg a nyíltan meleg rendező, Gus Van Sant értő dirigálása nyomán.

Forrás: AFP

3. Al Pacino - Kánikulai délután

A hetvenes évek eme túszejtős remekműve igaz történet alapján készült: három férfi egy forró nyári délutánon ki akart rabolni egy bankot, ám aztán egészen másképp alakultak az események. A pénz pedig arra kellett (volna), hogy egyikük ki tudja fizetni belőle a szerelme nemváltoztató műtétjét... Az akkoriban karrierje csúcsán lévő Al Pacinótól merész döntés volt eljátszani a meleg (és nős!) figurát, mint ahogyan néhány évvel később a Portyán című filmben is akadt pár húzós jelenete a meleg szado-mazo szubkultúrába beépülő, sorozatgyilkost kereső zsaru szerepében.

4. Johnny Depp és Javier Bardem - Mielőtt leszáll az éj

Johnny Deppet már Jack Sparrow kapcsán is meggyanúsították azzal, hogy az általa játszott kalózkapitány nem teljesen heteroszexuális, de a Mielőtt leszáll az éjben fel sem merült, hogy az lenne: Bon Bon figuráját alakítva Depp női ruhába bújt és a börtönben senyvedő férfiak számára ő jelentette a szépséget és az erotikát. Köztük annak a meleg kubai írónak, a film főszereplőjének is, akit pedig Javier Bardem játszott - cseppet sem nőiesen, mégis hitelesen.

Forrás: AFP

5. Heath Ledger és Jake Gyllenhaal - Brokeback Mountain - Túl a barátságon

A filmtörténet leghíresebb meleg szerelmespárja vélhetően az övék, köszönhetően a film által elnyert Oscar-díjaknak - és persze az alakításuknak, ami még némi naturalizmustól sem volt mentes a szeretkezések részleteit illetően. Fiatal, karrierjük elején járó férfisztárok nem igazán szoktak ilyesmit elvállalni - de a film nemcsak emiatt döntögetett tabukat, hiszen újraértelmezte az amerikai férfimítosz egyik alaptípusát, a cowboy karakterét is.

Forrás: AFP

6. Jim Carrey és Ewan McGregor - I Love You Phillip Morris

A film őrült sztorijánál és a meleg párt alakító két színészsztár közreműködésénél csak az a meglepőbb, hogy ez a mozi igaz történet alapján készült. Főhőse a mintapolgár családapa, aki felfedezi magában a homoszexualitást, ezzel párhuzamosan pedig levetkőzik mindenféle társadalmi elvárást is: például szélhámoskodásba kezd, ami miatt börtönbe csukják. Ott viszont beleszeret a cellatársába, és amikor az előbb szabadul nála, mindent (tényleg mindent) elkövet a szökés érdekében.

Forrás: AFP

7. Michael Douglas és Matt Damon - Túl a csillogáson

A neves zongoravirtuóz és showman Liberace a hetvenes évek egyik szupersztárja volt - és a magánéletében a férfiakat szerette. A film az ő életét mutatja be, leginkább arra a szerelmi viszonyra koncentrálva, ami a már csúcson lévő, sőt öregedő sztár és a mellé kerülő, egyszerű vidéki fiú között bontakozott ki. Előbbi szerepben az egykori szexszimbólum Michael Douglas nyújtja élete egyik legjobb alakítását, utóbbiban Matt Damon nő fel mellé.


Forrás: AFPKövesd az Akkor és most oldalt a Facebookon!


 Érdekel a retro? A régi idők nagy filmjei, zenéi, sztárjai? Kövesd az Akkor és most oldalt és szemezgess a gyönyörű fotókból és képösszeállításokból.


IRÁNY A FACEBOOK ÉS AZ AKKOR ÉS MOST OLDAL!Jennifer Aniston 40 felett kezdett vetkőznihttp://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20130821-szorakozas-mozi-csaladi-uzelmek-jennifer-aniston-40-felett-kezdett.html Márquez könyvek a filmvásznonhttp://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20130816-mozi-szorakozas-film-marquez-konyvek-a-mozivasznon.html Pépesre verték Ryan Gosling arcáthttp://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20130809-csak-isten-bocsathat-meg-pepesre-vertek-ryan-gosling-arcat.html A legjobb beach-filmek nyárra (18+)http://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20130721-mozi-szorakozas-egy-szal-bikinit-hoztam-el-az-utra.html Ők a leghíresebb vámpírok (18+)http://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20130715-mozi-film-szorakozas-ok-a-leghiresebb-vampirok.html Mi a sikeres felvételi titka?http://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20130715-mozi-film-szorakozas-vizsga-ket-szemelyre-mi-a-sikeres.html