Az erotikától fűtött műveiről ismert Tinto Brass filmet készül forgatni a szexbotrányba keveredett Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnökről.

A rendező a velencei filmfesztiválon mesélt terveiről - írja az MTI. Elmondta, a Berlusconiról tervbe vett alkotás címe az lenne: Köszönöm, Papi. Ezzel arra utalt, hogy a politikus orgiáira meghívott fiatal lányok Papinak szólították Berlusconit.

Forrás: AFP

A fesztiválon járva a 80 éves rendező elmondta, sajnálja, hogy manapság az érzelmek nélküli internetes pornó vált uralkodóvá "az esztétikusabb erotikus filmekkel szemben". Tinto Brass többek közt Mozart Cosi fan tutte című operájának pajzán feldolgozásáról, illetve a kultfilmnek számító Caligula című alkotásáról ismert. Velencébe azonban egy komolyabb művel, a saját életéről szóló dokumentumfilmmel érkezett.

Silvio Berlusconi az ellene folytatott eljárás során mindvégig tagadta, hogy a villáiban megfordult fiatal hölgyek fizetett örömlányok lettek volna. A volt kormányfőt júniusban hétévi szabadságvesztésre ítélték kiskorúval való kéjelgés és hatalommal való visszaélés miatt az úgynevezett Ruby-perben. A Szívtipró Rubyként emlegetett lány és a hírhedt "bunga-bunga partik" miatt robbant ki a politikust magával sodró botrány.

A volt kormányfő Brasson kívül Miguel Gomest is megihlette, a díjnyertes portugál rendező épp a velencei filmfesztiválon mutatja be Redemption című alkotását, amelynek főhőse egy magát nagy hódítónak beállító politikus.

A világ legjobb irodáihttp://www.life.hu/szorakozz/20130829-lifenight-a-vilag-legjobb-irodai.html Friderikusz Sándor a legnagyobb király!http://www.life.hu/szorakozz/20130830-televiziozas-a-kezdetekben-ilyen-volt-az-elso-friderikuszshow.html Együtt, vele? Sztárpárok, akiket nem értünkhttp://www.life.hu/szorakozz/20130828-tom-criusepenelope-cruzchris-brownrihannajason-sudeikis-es-olivia-wilde-egyutt.html