Szeptember 30-án végleg bezárja kapuit a budapesti Vidámpark.

"Továbbmenet nincs!" - hirdették a 175 éves Vidámpark bezárását a főváros számos pontján csütörtökön modern "rikkancsok" és "bértolongók" a park egyik legrégebbi játéka, a Kanyargó tábláján szereplő feliratot skandálva - írja az MTI.

Forrás: MTI/Sóki Tamás

Az intézmény a hónap végéig változatlan nyitva tartással és éjszakai programokkal üzemel, valamint a körhinta csarnokában a park múltját, érdekes történeteit és kulisszatitkait bemutató kiállítást is meg lehet nézni. A tárlaton bemutatják egyebek mellett, hogyan épült fel Európa leghosszabb favázas hullámvasútja, milyen játékok szórakoztatták a közönséget csaknem kétszáz évvel ezelőtt, valamint számos legenda és történet is megelevenedik a látogatók előtt.

A park bezárásáról tavaly novemberben döntött a Fővárosi Közgyűlés. Tarlós István főpolgármester korábban úgy nyilatkozott: a Vidámpark látogatottsága az utóbbi 20 évben rohamosan csökkent, 2007 óta szinte megfeleződött az érdeklődők száma.

 

Nem igaz, hogy visszavonul Jack Nicholsonhttp://www.life.hu/szorakozz/20130905-jack-nicholson-szinesz-nyugdijba-vonulasat-cafoljak.html Homonnay Zsolt nem indul a Vágtánhttp://www.life.hu/szorakozz/20130905-homonnay-zsolt-szinesz-nem-indul-a-nemzeti-vagtan.html Akár még strandolhatunk is hétvégénhttp://www.life.hu/szorakozz/20130905-naprolnapra-melegebb-lesz-vasarnap-28-fok-korul-lesz-a-homersekleti.html Ő volt az erotika angliai császárahttp://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20130904-mozi-film-szorakozas-a-szenvedely-kiralya-o-volt-az.html Felizgult egy sütisdobozra a Baldwin lányhttp://www.life.hu/szorakozz/20130903-lifenight-ireland-baldwin-kim-basinger-es-alec-baldwin-lanya-sutemenyes.html