Emmy-díjat nyert a magyar jelmezkivitelező

Emmy-díj jelmeztervezés Jeremy Irons Borgiák (sorozat) Los Angeles
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Magyar siker Los Angelesben! Jeremy Irons által viselt jelmezekkel nyert Kreatív Emmy-díjat Homonnay Gábor. A győztes azt mondta, már a jelölés is óriási megtiszteltetés volt számára.

A Borgiák című televíziós sorozatban látható pazar jelmezekért kapta meg Homonnay Gábor a Kreatív Emmy-díjat - értesült az MTI. A sorozat a késő középkori Itália történelmének intrikákkal teli időszakát dolgozza fel a XV. századi legendás Borgia család sötét és véres uralmán keresztül. Főszereplője Jeremy Irons, aki remekül alakítja VI. Sándor pápát.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

A Borgia szereplői a díjnyertes jelmezekben

"A második évadban már jelölték az olasz jelmeztervezőnket a díjra, idén azonban azzal lepett meg a produkció, hogy engem is felterjesztettek a jelöltek listájára" - mondta örömmel Homonnay Gábor, akit nem kötöttek anyagi korlátok. "Hatalmas stábbal dolgoztunk együtt, nagy költségvetésből, igazából nem voltak korlátaink" - magyarázta a nyertes jelmezes.

A technikai díjkiosztón három további magyar volt a kategóriák jelöltjei között. Kiszelly Gábor másodlagos speciális effektusokért felelős technikus, Halász Judit fodrász és Varga Judit art direktor. A "rendes" Emmy-díjakat szeptember 22-én osztják ki. A filmvilág ebben az egy hétben Los Angelesre figyel. Az Emmy a televíziós szakmában ugyanolyan fontos, mint a filmeseknél az Oscar-díj.

Boldogtalanná tesz a Facebook?http://www.life.hu/szorakozz/20130822-kozossegi-oldalak-boldogtalanna-tesz-a-kozossegi-kommunikacio.htmlProgramtippek vasárnapra - szeptember 15.http://www.life.hu/szorakozz/programok/20130913-szorakozas-kiallitas-szabadido-programtippek-vasarnapra-szeptember-15.htmlProgramtippek szombatra - szeptember 14.http://www.life.hu/szorakozz/20130913-szorakozas-program-szabadido.htmlFogyás és sértegetés - Heti bulvárkoktélhttp://www.life.hu/szorakozz/20130913-bulvarkoktel-szerepel-benne-katalin-hercegno-caramel-rekasi-karoly-liptai-claudia.htmlSzinkronizálni kellett Osvárt Andreáthttp://www.life.hu/szorakozz/20130913-osvart-andrea-szinesznot-huszarik-kata-szineszno-szinkronizalja-a-szallito-cimu.html


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.