Családi szórakoztatóparkot és meseparkot hozna létre a Vidámpark helyén az állatkert.

A magyar népmesék által ihletett meseparkot és egy a szubtrópusi növény- és állatvilágot bemutató családi élményparkot tervez a Fővárosi Állat- és Növénykert a Vidámpark mostani területére, amelyet október elsejével vesz át - írja az MTI.

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A mesepark főleg a kisgyermekes családoknak kínál majd szórakozási lehetőségeket modern játékokkal, a magyar állatos meséket feldolgozó mesevárral, amely az Elvarázsolt kastély utódja lesz. A kéthektáros területre tervezett Pannon parkban pedig kalandpálya, vízi szafari és állatkifutó várja a látogatókat - közölte Persányi Miklós, az állatkert főigazgatója. Hozzátette: a Vidámpark műemléki játékait megtartják és lehetőség szerint üzemeltetni is fogják.

A Vidámpark területén folyamatosan zajlanak majd a fejlesztések, az előzetes tervek szerint csak 2017-ben fejeződik be a teljes átalakítás, de néhány rész már 2014 tavaszától nyitva lesz. A teljes beruházást 15 milliárd forintra becsülik. Ahogy arról a Life.hu is beszámolt, a Vidámpark szeptember végén végleg bezárja kapuit.

 

Vidámpark: elindult a visszaszámláláshttp://www.life.hu/szorakozz/20130905-szeptember-30an-vegleg-bezar-a-budapesti-vidampark.html Senkinek se kellenek a Vidámpark játékaihttp://www.life.hu/szorakozz/20130803-nem-kellettek-senkinek-a-vidampark-jatekai-igy-ervenytelen-a-kiirt.html Így szabadítottak ki egy tündéri kölyökkutyáthttp://www.life.hu/szorakozz/20130919-egy-michigani-mentesi-reszleg-kiszabadit-egy-negyhetes-tunderi-kutyat-a.html Weisz Fanni Oscar-gyanús filmszerepet kapotthttp://www.life.hu/szorakozz/20130919-weisz-fanni-hallasserult-modell-szerepet-kapott-a-kincsem-cimu-filmben.html