Olvasztó Imre színház kultúra fesztivál Jankovics Marcell program programajánló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Legszívesebben válogatott édességekkel kényeztetnéd magad? Úgy nevetnél, hogy a könnyed is kicsordul, vagy inkább elmerülnél kicsit a mesék világában? A válaszunk: csokifesztivál, Indul a bakterház és Jankovics Marcell záró tárlata. Ezekkel az ajánlatokkal kíván neked kellemes vasárnapot a Life.hu!  

1. Dolce vita a Millenárison

Úgy érezheted magad, mint Charlie a csokigyárban - ha vasárnapi programként az idén hároméves Édes Napokat választod. A budai vár helyett (átépítési munkálatok miatt) idén a Millenáris ad otthont a Csokoládé- és Édességfesztiválnak. A színvonalas rendezvény nem merül ki a kézműves finomságok széles tárházának bemutatásában. A gyakorlatban is láthatod, hogyan készül a praliné, a grillázs vagy a cukorka, és ellesheted a medvetalpsütés fortélyait. Természetesen a sok édesség mellett könnyű, zsírszegény ételekkel csillapíthatod éhséged - finom borok, koktélok kíséretében. Délután öttől dr. Zacher Gábor tart előadást a nagyszínpadon, este pedig nem más, mint a Bon-Bon együttes koncertje zárja a fesztivált.

Forrás: Facebook/Édes Napok
Forrás: Facebook/Édes Napok

Mikor?
2013. szeptember 22., vasárnap
Hol?
Budapest, Millenáris
Bővebb infó: http://www.edesnapok.hu/

2. Zár a mesés tárlat

Jankovics Marcell neve összeforrt a magyar népmesék, mondák, históriák világával. Nyáron, a Pesthidegkúti Nyári Művészeti Fesztivál keretében nyílt első önálló kiállítása most vasárnap ér véget. Idomulva a kor szelleméhez animációs rajzfilmeket rendezett, de mint mondta, nem a "stilizált felgyorsult képi poénkodás" volt a célja, hanem "örök érvényű" alkotások létrehozása. Az Ének a Csodaszarvasról című műve több mint tíz éve, 2002-ben készült, Az ember tragédiája pedig két évvel ezelőtt. Ez a két animációs film képezi a közel nyolcvan képet bemutató tárlat legfőbb anyagát.

Forrás: Mozinet
Forrás: Mozinet

Mikor?
2013. szeptember 22., vasárnap
Hol?
Budapest, Klebelsberg Kultúrkúria
Bővebb infó: http://www.kulturkuria.hu/

3. Indul a bakterház Székesfehérváron

Az 1979-es film óta jól tudjuk, milyen házból való Bendegúz. A vásznon az égetnivalóan rossz kölyköt a nyáron elhunyt Olvasztó Imre keltette életre hihetetlen eredetiséggel. Felejthetetlen jeleneteket köszönhetünk a Koltai alakította bakternak, Horváth Teri "Banyájának" vagy Pécsi Ildikónak a bögyös Csámpás Rozi szerepében. Rideg Imre remeke Bereményi Géza átiratában szombaton debütált a Vörösmarty Színházban. A darabot megnézhetjük vasárnap, majd műsoron lesz még 26-án és 28-án is.

Forrás: www.vorosmartyszinhaz.hu
Forrás: www.vorosmartyszinhaz.hu

Mikor?
2013. szeptember 22., vasárnap, 19.00
Hol?
Székesfehérvár, Vörösmarty Színház
Bővebb infó: http://www.vorosmartyszinhaz.hu/

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.