Hobbija mindenkinek van, ám az már nem mindegy, hogy milyen: míg az átlagember olvasni, túrázni vagy filmeket nézni szeret, addig néhány híresség furcsábbnál furcsább kedvteléseknek hódol.

Babák minden mennyiségben

Ki gondolná, hogy a férfias Johnny Deppnek egy nagy adag limitált kiadású Barbie babája van, különböző más, sztárokról mintázott babák mellett? Legalábbis egy nevét el nem áruló, közeli barát ezt állítja. A színész eddig csak arról vallott, hogy a régi könyvek iránt érez nagy gyűjtőszenvedélyt, de elég bizarr ahhoz, hogy akár a babákat is felvegye a sorba.

Forrás: AFP

David Arquette és a nagyis hobbi

A Sikoly-filmek sztárjától nem vártuk volna, hogy szabadidejében vígan kötöget, ám úgy néz ki, mégis ez az igazság: a színész a nagymamájától örökölt kötőkészlettel még a forgatások szüneteiben is elbíbelődik. Saját készítésű sálai is vannak, de karácsonyra minden bizonnyal ajándékoz azért néhányat a barátainak is. Hasonló szenvedélynek hódol Darryl Hannah, Katherine Heigl és Christina Hendricks is, bár tőlük jóval kevésbé furcsálljuk, mint a korábban drog- és alkoholfüggőséggel küzdő Davidtől.

Forrás: AFP

Indiana Jones és a helikopterek

Harrison Ford jóval férfiasabb hobbival büszkélkedhet: odavan a helikopterekért. A mánia még a hatvanas években kezdődött, Ford ugyanis akkor kezdett repülni tanulni, és a mai napig tart: a színésznek repülőre és helikopterre is van magánpilóta-engedélye, és nagyjából nyolcféle repülő alkalmatossággal rendelkezik. Ford egyébként önkéntesként saját helikopterével kutatásokban és mentésekben is részt vesz.

Forrás: AFP

Tom Hanks régi írógépeket gyűjt

Egy újabb furcsa hobbi a láthatáron: Tom Hanks a régi írógépek iránt érez leküzdhetetlen vágyat - mostanáig mintegy kétszáz darabot sikerült begyűjtenie belőlük. Miközben a világot járja színészként, régi írógépek után is kutat a helyi régiségboltokban. Hanks saját bevallása szerint kétszáz darabos kollekciója nem a padláson porosodik: a gépek legtöbbje ma is működik, és a színész gondoskodik róla, hogy a legjobb állapotban legyenek.

Forrás: AFP

Claudia Schiffer a pókokért, Mike Tyson a galambokért rajong

Bár a legtöbb nő inkább megrémül tőlük, Claudia Schiffer épphogy vonzódik a rovarokhoz. Nemcsak őket gyűjti, de képeket is, melyek rovarokat ábrázolnak. Már gyermekként is lenyűgözték a hajnali harmatcseppektől ragyogó pókhálók, így nem csoda, hogy felnőttként is szereti a rovarokat. Még akkor is, ha ez egy szőke modelltől meglehetősen szokatlan.
Ha már furcsa állatoknál tartunk, Mike Tysonról sem gondoltuk volna, hogy mikor épp nem a börtönben üldögél erőszak miatt, vagy másokat üt pénzért, akkor a galambjait simogatja. Már akkor megszerette ezeket az állatokat, mielőtt bokszolni kezdett volna. Gyermekkorában egyszer laposra vert egy fiút, aki kitekerte egy galamb nyakát, és a mániája azóta mit sem csitult: galambversenyeken vesz részt, és galambász műsorban is szerepelt már.

Forrás: AFP

Átlagemberek cseppet sem átlagos hobbival
A 49 éves amerikai férfi, Darius McCollum már összesen 18 évet töltött börtönben amiatt, mert egyszerűen leküzdhetetlen kényszert érez vonatok, mozdonyok elkötésére. Az engedély nélküli vonatvezetés azonban nem az egyetlen bizarr hobbi: a londoni Paul Yarrow a kamerát imádja, és már hírhedtté válva tűnik fel különböző csatornák hírösszeállításának hátterében, ahogy sétálgat, vagy újságot olvas. A tizenéves Austin Siok tehénbőgési tudományát fejlesztette tökélyre, és már versenyt is nyert, mint a legmuzikálisabban bőgő tehénutánzó. Mások kutyákat dekorálnak - a tajvani Li Zongxiong pedig járműveket, méghozzá sűrűn írt buddhista szövegekkel. Audrey Horncastle már túl van a nyolcvanon, de továbbra is fáradhatatlanul hódol hobbijának, és melleket köt - az elmúlt három évben több mint százat. A gyapjú alkotásokat egyébként elsőgyermekes anyukáknál használják arra, hogy megismerkedjenek a szoptatás fortélyaival.
Ők a legjobb anyákhttp://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20130923-anna-magnani-linda-hamilton-sally-field-bjork-angelina-jolie-.html Megújult a Himnuszunk - hallgasd meg!http://www.life.hu/szorakozz/20130924-megujult-a-magyar-himnusz-rovidebb-es-frissebb-lett.html Milliókért árulják Alföldi festményeithttp://www.life.hu/szorakozz/20130923-alfoldi-robert-szineszrendezo-festmenyeit-milliokert-aruljak.html Íme a világ legkülönösebb hídjahttp://www.life.hu/szorakozz/20130919-ime-a-vilag-egyik-legkulonosebb-hidja.html Meztelen fotózással ünnepel majd Kate Mosshttp://www.life.hu/szorakozz/20130918-kate-moss-brit-szupermodellt-vetkozteti-le-a-playboy-hatvanadik-szuletesnapja.html