Egy mexikói képzőművész falfestménye díszíti szerdától a Keleti pályaudvari metrómegállót. Fotó.

Óriási képet csodálhatnak meg az utasok Budapesten, a Keleti pályaudvari metrómegálló falán. A kétszer hat méteres festmény Julio Carrasco Bretón mexikói képzőművész színes muráliája - számol be az MTI.

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd
Íme az alkotás

A képen a művész a különböző etnikai csoportok jellegzetes formakincseinek megjelenítésével mutatja be a mexikói textilkézművesség színes palettáját. Az alkotáson láthatók például huipilek (női bennszülöttek által viselt hagyományos bő szabású tunikák), jorongok (férfi tunikák), terítők, ponchók és szőnyegek. A mester idén februárban adományozta munkáját a Főpolgármesteri Hivatalnak, hogy a jövőben a főváros valamelyik közterületét díszítse. Nektek hogy tetszik?

Féllábú szteptáncos hihetetlen produkciója - videóhttp://www.life.hu/szorakozz/20130924-evan-ruggiero-fiatal-szteptancos-csontrak-miatt-elveszitette-jobb-labat-de.html Botrány a Karthago bulijánhttp://www.life.hu/szorakozz/20130924-a-szigeti-ferenc-altal-vezetett-karthago-egyuttes-koncertjen-botrany-tort.html Ők a legjobb anyákhttp://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20130923-anna-magnani-linda-hamilton-sally-field-bjork-angelina-jolie-.html Megújult a Himnuszunk - hallgasd meg!http://www.life.hu/szorakozz/20130924-megujult-a-magyar-himnusz-rovidebb-es-frissebb-lett.html Liptai Claudia zsűrizi a sztárokathttp://www.life.hu/szorakozz/20130924-liptai-claudia-a-tv2-musorvezetoje-a-sztar-a-sztarban-cimu.html