Érvénytelen a tender a Vígszínház vezetői posztjára, amelyre Eszenyi Enikő és Balázs Péter is pályázott. Közben a Budapesti Operettszínház direktori helyére kiírt pályázatot is eredménytelennek minősítették.

Érvénytelenné nyilvánította a Vígszínház igazgatói posztjára kiírt pályázatot csütörtökön a Fővárosi Közgyűlés - írja az MTI. A posztra Balázs Péter, a Szolnoki Szigligeti Színház direktora és Eszenyi Enikő, a Vígszínház mostani igazgatója egyaránt pályázott.

Forrás: MTI/Máthé Zoltán
Eszenyi Enikő és Balázs Péter távoznak a közgyűlésről

A zárt ülésen hozott döntés okáról, hátteréről egyelőre nem tudni, de hamarosan új pályázatot írnak ki. Horváth Csaba, a Fővárosi Közgyűlés szocialista frakciójának vezetője az ülésről kijőve azt mondta: a fideszes többség "minden szakmai és morális érv ellenére" határozott az érvénytelenítés mellett. Balázs Péter újságíróknak úgy fogalmazott: később határoz arról, pályázik-e újra. Eszenyi Enikő viszont újra indul a posztért.

Eszenyi Enikő és Balázs Péter szeptember elején ugyanannyi szavazatot kapott a főváros által felkért szakmai bizottságtól. Emiatt döntött volna a Fővárosi Közgyűlés arról, hogy ki lesz az új vezető. Korábban felmerült, hogy nem érvényes Balázs Péter pályázata, mert a határidő lejárta után több mint egy héttel nyújtotta be a vígszínházi pályázatának egyik fontos elemét, az üzleti tervet, ezzel azonban nem foglalkozott a szakmai zsűri - tudósít az Origo.

Közben a Budapesti Operettszínház igazgatói posztjára kiírt pályázatot is eredménytelennek minősítette csütörtöki zárt ülésén a Fővárosi Közgyűlés. Hamarosan új pályázatot írnak ki. A pozícióra Kerényi Miklós Gábor, a Budapesti Operettszínház jelenlegi igazgatója, Nagy Viktor rendező, Bozsó József színész, kulturális menedzser és Tokody Ilona operaénekes is jelentkezett.

Rendőrautóban éneklő pasi az internet sztárjahttp://www.life.hu/szorakozz/20130925-robert-wilkinsont-ittas-vezetesert-letartoztattak-kanadaban-a-rendorautoban-queent-enekelt.html Meztelenül sétálgat Jude Lawhttp://www.life.hu/szorakozz/20130925-jude-law-amerikai-szinesz-meztelenul-setalgat-legujabb-filmjeben-a-dom.html Késett, ezért kirúgták a híradósthttp://www.life.hu/szorakozz/20130925-elkuldtek-gajdos-tamat-az-atv-hiradosat.html Összeveszett Sebestyén Balázs és Vadon Janihttp://www.life.hu/szorakozz/20130925-sebestyen-balazs-musorvezeto-es-vadon-jani-musorvezeto-ujra-a-kepernyon.html Vidám, színes festmény csüng a metróbanhttp://www.life.hu/szorakozz/20130925-julio-carrasco-breton-mexikoi-kepzomuvesz-szines-alkotasa-disziti-a-keleti.html