A létesítmény szeptember 30-án este 7 órakor bezárja kapuit. Összesen 17 ezren vettek búcsút az intézménytől, amelynek helyén mesepark lesz.

Tömött sorokban álltak a látogatók szeptember 29-én a Vidámparkban. Ez volt az utolsó vasárnap a 175 éves park történetében. Sokan szerettek volna utoljára menni egy kört az óriáskeréken és megcsodálni Budapest panorámáját, vagy felülni a 91 éves hullámvasútra.

Forrás: MTI/Beliczay László
Óriáskerék

Szeptember 30-i bezárásáról tavaly novemberben döntött a Fővárosi Közgyűlés. Tarlós István főpolgármester korábban úgy nyilatkozott: a Vidámpark látogatottsága az utóbbi 20 évben rohamosan csökkent, 2007 óta szinte megfeleződött az érdeklődők száma.

Forrás: MTI/Beliczay László
A híres hullámvasút

Ahogy a Life.hu is megírta, a Vidámpark mostani területén a magyar népmesék által ihletett meseparkot és egy a szubtrópusi növény- és állatvilágot bemutató családi élményparkot tervez a Fővárosi Állat- és Növénykert október elsejétől, ahol megtartják a műemléki játékokat és lehetőség szerint üzemeltetni is fogják.

 

Meseparkot terveznek a Vidámpark helyérehttp://www.life.hu/szorakozz/20130919-csaladi-szorakoztatopark-es-meseparkot-tervezne-a-vidampark-helyen-az-allatkert.html Vidámpark: elindult a visszaszámláláshttp://www.life.hu/szorakozz/20130905-szeptember-30an-vegleg-bezar-a-budapesti-vidampark.html Senkinek se kellenek a Vidámpark játékaihttp://www.life.hu/szorakozz/20130803-nem-kellettek-senkinek-a-vidampark-jatekai-igy-ervenytelen-a-kiirt.html 4 szuper vidámpark Európábanhttp://www.life.hu/lifeutazas/20130416-szorakozas-program-utazas-4-szuper-vidampark-europaban-nem.html A 2013-as évvel búcsúzik a Budapesti Vidámparkhttp://www.life.hu/anyaskodj/20130308-budapesti-vidamparkzarul-miki-mokatara.html