A sejt szállítórendszerének kutatásáért három tudós kapta idén az orvosi Nobel-díjat.

Az amerikai James Rothman és Randy Schekman, valamint a német Thomas Südhof kapta megosztva az idei orvosi-élettani Nobel-díjat - jelentették be Stockholmban - tudósít az MTI.

Forrás: MTI/EPA/Terje Bendiksby
Südhof és Rothman

A legmagasabb orvostudományi elismeréssel összesen 8 millió svéd korona, több mint 272 millió forint is jár. A fizikai és a kémiai Nobel-díj kitüntetettjének nevét kedden, illetve szerdán közlik. Hagyományaihoz híven a Svéd Akadémia egyelőre nem jelölte meg, mely napon hirdeti ki az irodalmi kategória nyertesét, de minden valószínűség szerint csütörtökön a déli órákban lehet számítani a bejelentésre. A várományosok között emlegetik Murakami Haruki japán írót, a magyar Nádas Pétert, Adonis szíriai költőt, a kanadai Margaret Atwoodot és Alice Munroe-t, de az amerikai Philip Roth, Joyce Carol Oates vagy Thomas Pynchon neve is elhangozhat. Pénteken pedig a norvég fővárosban, Oslóban hozzák nyilvánosságra, ki kapja a Nobel-békedíjat.

 

Szexi videó készült Kelly Brook naptárjábólhttp://www.life.hu/szorakozz/20131006-kelly-brook-brit-modell-2014es-naptarjahoz-szexi-video-is-keszult.html Johnny Depp babákat gyűjt: sztárok furcsa hobbivalhttp://www.life.hu/szorakozz/20130924-furcsa-hobbik-es-a-sztarok-johnny-depp-szinesz-david-arquette.html Claudia és párja elválaszthatatlanokhttp://www.life.hu/szorakozz/20131006-liptai-claudia-es-mr-es-mrsbeli-partnere-tilla-elvalaszthatatlan-paros.html Miért szemérmeskedik Pamela Anderson?http://www.life.hu/szorakozz/20131004-pamela-anderson-a-baywatch-egykori-szinesznoje-felmeztelenul-nyaralt-parjaval-rick.html Őrület - új úszónemet fedeztek fel Japánbanhttp://www.life.hu/szorakozz/20131004-elkepeszto-uszas-japanban-egymas-vallara-allva-rajtolnak-video.html