Egy online kutatás szerint a magyarok 85 %-a eltörölné az óraátállítást és a nyári időszámítást preferálná.


Kialvatlanság, egészségügyi problémák és késés - ezek voltak a leggyakoribb okok, miért törölné el a magyar lakosság több mint fele a félévenként esedékes óraátállítást.

Forrás: Thinkstock

Idén október 27-én hajnali háromkor állítjuk óráinkat két órára, amelyet az 1 Millióan az óraátállítás ellen! csoport megbízásából készült online kutatása szerint összesen 85 %-unk törölne el. Többségünk a nyári időszámítást részesíti előnyben: "A téli időszámítás ugyan közelebb áll a csillagászati időhöz, de a többség valószínűleg úgy érzi, hogy már kevésbé illeszkedik az életmódunkhoz. Mindenesetre, ha összegyűlne egymillió tiltakozó, az illetékes minisztériumoknál is kérnénk az óraátállítás kérdésének megvizsgálását" - mondta a kezdeményezést elindító Szallas.hu marketing menedzsere, Mészáros Judit. A nem reprezentatív felmérés nagyjából 6000 válaszadó véleményét tükrözi. Közülük minden második megkérdezettnek volt konkrét kára az óraátállításból, 35 %-uk nem tudta kialudni magát rendesen, és minden tizedik résztvevő elkésett vagy épp túl korán érkezett munkahelyére.

Nigella műsora hizlal? Egy kutatás szerint igenhttp://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20121115-egy-kutatas-szerint-hizlalnak-a-fozos-tevemusorok.html Így kapták a színek a nevüket - Érdekes kutatási eredmény látott napvilágothttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120418-igy-kaptak-a-szinek-a-nevuket-erdekes-kutatasi-eredmeny.html 10 divatbaki, amitől öregnek és fáradtnak tűnszhttp://www.life.hu/legytrendi/20130802-10-divatbaki-amitol-idosebbnek-tunhetsz.html Kívánatosabbnak érzik magukat a fáradtakhttp://www.life.hu/szeress/20130703-lifenight-a-kialvatlan-ferfiak-sokkal-nagyobb-esellyel-gondoljak-magukat-szexualis.html Túlsúlyos, de nem tehet róla - Akik egészségügyi problémák miatt nem tudnak lefogynihttp://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20120710-tulsulyos-de-nem-tehet-rola-akik-egeszsegugyi-problemak-miatt.html A homeopátia helye az egészségügyi rendszerbenhttp://www.life.hu/gyogyulj/20110622-a-homeopatia-helye-az-egeszsegugyi-rendszerben.html 7 egészségügyi probléma, amiről a fogaid árulkodnakhttp://www.life.hu/tested-lelked/20101108-7-egeszsegugyi-problema-amirol-a-fogaid-arulkodnak.html