November elsejével eltűnik Budapest egéről az idegesítő kék lézerfény, ami a Bálna nevű épület tetejéről irritálta a fővárosiakat.

A lézerfény-installáció talányosan cikázott éjszaka a budapesti égbolton. Sok fővárosi azt sem tudta, honnan jön a kék fény. Azért november 1-jén áll le a fényjáték, mert akkor nyit ki hivatalosan a Bálna - tudta meg a budapest.postr.hu.

Forrás: MTI
Messziről így néz ki a lézerfény-installáció

Az MTI szerint a lézerfény-installáció lényege az volt, hogy felváltva mutasson rá a város egy-egy nevezetességére. Valószínűleg erre nem sokan jöttek rá, mert a rakparton autózva vagy az erkélyünkre kiállva csak azt láttuk, hogy egy idegesítő kék fény cikázott az égen.

A jelenlegi elképzelés szerint a Bálna mínusz 1. szintjén biopiac, illetve műkincs- és antik piac nyílik. A földszinten éttermek, kávézók, valamint kereskedelmi egységek lesznek. Az emeleten pedig designklasztert alakítanak ki . Ebben helyet kap majd egy Budapest-galéria, a Bálna "fejében" pedig rendezvényhelyszínt szeretnének kialakítani.


Elhunyt Lou Reed legendás rockzenészhttp://www.life.hu/szorakozz/20131027-elhunyt-lou-reed-legendas-amerikai-rockzenesz.html Eckert Anikó esett ki az X-Faktorbólhttp://www.life.hu/szorakozz/20131027-eckert-aniko-esett-ki-az-xfaktor-2013-harmadik-dontojebol.html Alföldi Róbert két mentoráltja párbajozikhttp://www.life.hu/szorakozz/20131027-eckert-aniko-es-batanovics-parbajoznak-az-xfaktor-harmadik-elo-showjaban.html Forró hangulat az X-Faktor színpadánhttp://www.life.hu/szorakozz/20131026-az-rtl-klub-xfaktoranak-harmadik-elo-showjaban-szerelmes-dalokat-enekeltek.html Meztelenül jótékonykodnak a sportolókhttp://www.life.hu/szorakozz/20131026-a-homofobia-elleni-kuzdelem-miatt-vetkozott-meztelenre-a-warwick-egyetem.html