Ma az ország északkeleti és délnyugati részén is lekapcsolják az analóg földfelszíni tévéadások sugárzását, ezután már csak digitális vétellel lehet televíziózni.

A digitális átállás második ütemében Borsod, Szabolcs és Nógrád megye teljes területe érintett. Ma szűnik meg az analóg sugárzás Hajdú-Bihar és Heves, valamint Baranya térségének jelentős részén, illetve Jász-Nagykun-Szolnok, valamint Komárom-Esztergom megye északi részén, Bács-Kiskun, Tolna, Somogy és Zala megye déli részén - írja az MTI.

Forrás: Thinkstock
Illusztráció

A második ütemben kis részben Vas és Békés megye is érintett. Arról, hogy ilyenkor mi a teendő a 0680-38-39-40-es, ingyenesen hívható telefonon lehet tájékozódni október 31. és november 3. között meghosszabbított ügyelettel, reggel 8 és este 10 óra között. Emellett továbbra is él a digitalisatallas.hu internetes oldal.

A digitális átállásban azok érintettek, akik előfizetés nélkül, szoba- vagy tetőantennával tévéznek, és kizárólag az M1, az RTL Klub és a TV2 adásait látják. Nekik kell átállniuk digitális vételre ahhoz, hogy az analóg sugárzás lekapcsolása után is tévézhessenek. Ehhez nem kell feltétlenül új készüléket venni, elég egy jelátalakító készülék, úgynevezett set-top-box. A legjobb kép- és hangminőség eléréséhez egy új szoba- vagy tetőantennára is szükség lehet. A korszerű tévék már beépítve tartalmazzák ezt az átalakítót.

Íme a legrémisztőbb tökfaragásokhttp://www.life.hu/szorakozz/20131030-ray-villafane-amerikai-tokfarago-muvesz-remiszto-alkotasokat-keszit.html Tillával párcsatázik Claudiahttp://www.life.hu/szorakozz/20131030-liptai-claudia-es-tilla-bevallaltak-hogy-a-tv2-mr-es.html Dukai Regina a BKV-n randalírozotthttp://www.life.hu/szorakozz/20131030-dukai-regina-modell-toth-szabi-zenesz-es-kabai-laci-zenesz.html Krasznai Tündét utálják a legjobbanhttp://www.life.hu/szorakozz/20131030-krasznai-tunde-xfaktoros-enekesnot-utaljak-a-legjobban-lifehu-szavazas.html Városi séta extrákkalhttp://www.life.hu/szorakozz/20131028-varosi-barangolasokat-ajanlo-honlapokat-bongesztunk.html