Özvegye szerint otthonában, a fákat bámulva és a gyógyító erejű kínai harcművészet, a tajcsi gyakorlatait végezve távozott az élők sorából Lou Reed, a rockzene vasárnap elhunyt úttörője.

A 71 évesen hepatitiszben elhunyt legendás rockzenész halálának körülményeiről az East Hampton Star című helyi lapban megjelent nekrológjában ejtett szót Laurie Anderson. Az özvegy szerint az énekes, aki a kínai eredetű harcművészet mestere volt, "a tajcsi híres 21-es gyakorlatát végezte a levegőben zenészkezeivel", amikor meghalt. A Velvet Underground együttes alapítóját a felesége egy héttel a halála előtt vitte haza a kórházból East Hampton-i közös házukba, a Long Island-félszigeten lévő előkelő elővárosba, ahol sok időt töltöttek együtt. "Városi létünkre ez volt a spirituális otthonunk" - írta Laurie Anderson.

Forrás: AFP

Az özvegy szerint a haldokló rockzenész ebben a házban töltötte élete utolsó napjait, "boldogan és elámulva a természet szépségétől, erejétől és gyengédségétől". "Reed herceg és harcos volt. Tudom, hogy a fájdalomról és a világ szépségéről szóló dalai sokakat töltenek el azzal a hihetetlen örömmel, amelyet ő érzett az élet iránt" - írta nekrológjában az özvegy.

Reed - aki évtizedekkel ezelőtt még a Megasztár felfedezettjét, Kállay-Saunders Andrást is dajkálta - munkássága jelentősen befolyásolta a világ rockzenéjét, elsősorban a hatvanas-hetvenes években. Nevét a hatvanas évek második felében a Velvet Underground frontembereként ismerte meg a világ. Alkoholról, drogról és halálról szóló szerzeményeik sötét, félelmet keltő hangzása és színpadi fellépéseik erősen hatottak a hetvenes-nyolcvanas évek punk, újhullám és europop irányzataira. A hetvenes évektől sikeres szólókarrierbe kezdett, húsz stúdióalbuma jelent meg. Nevéhez számos filmzene fűződik, filmszerepeket is vállalt. Köztudott volt róla, hogy súlyos alkohol- és drogproblémákkal küszködött. Májusban májátültetésen esett át, akkori megmenekülését az orvostudomány csodájának nevezte.

Magyarország egyszerűen csodálatos!http://www.life.hu/szorakozz/20131101-think-hungary-more-than-expected-uj-imazsfilm-keszult-magyarorszagrol.html Szexi jelmezbe bújtak a magyar sztárokhttp://www.life.hu/szorakozz/20131101-sarka-kata-es-hajdu-peter-tolvai-reni-schobert-norbi-es.html Íme a legcukibb halloween-videó!http://www.life.hu/szorakozz/20131030-cuki-halloween-videot-keszitett-egy-apa-a-gyermekerol.html