Legnagyobb magyar költőnk és kortársai regisztráltak Facebookra.

Bejelölheted ismerősnek vagy akár meg is bökheted Petőfi Sándort. A költő ugyanis kortársaival, Arany Jánossal, Kölcsey Ferenccel és Vörösmarty Mihállyal együtt regisztrált az egyik legnagyobb közösségi oldalon. Mindez egy kreatív tanárnő ötlete alapján. Zseniális!

Forrás: Facebook/Sándor Petőfi
Petőfi profilképe

Ahogy Vajda Éva tanárnő blogjában leírja, a budapesti Madách Imre Gimnázium 11. évfolyamos diákjaival készítették el a XIX. századi költők Facebook-profilját. A tanulók bevallása szerint nagyon sokat tanultak az egy hét alatt, rengeteg szakirodalmat olvastak el, hogy hiteles legyen az adott profil. És, hogy milyen helyes pasi lett Petőfiből, azt még Vörösmarty is megjegyezte: "szép szál legénnyé cseperedtél" - kommentálta.

Danics Dóra esélyes az X-Faktor-győzelemrehttp://www.life.hu/szorakozz/20131115-danics-dora-enekesno-a-legeselyesebb-az-xfaktor-megnyeresere-lifehu.html Lehull a lepel a ByTheWay-titokrólhttp://www.life.hu/szorakozz/20131115-az-rtl-klub-xfaktoranak-versenyzoi-a-bytheway-tagjai-es-mentoruk.html Nem playbackről énekelt Batánovics Lilihttp://www.life.hu/szorakozz/20131115-a-batanovics-lili-es-szabo-adam-xfaktoros-duettje-nem-playback.html Így beszél angolul Gáspár Győzőhttp://www.life.hu/szorakozz/20131114-a-tv2-edes-eleteben-gaspar-gyozo-angolul-probal-beszelni-kulfoldi.html Varga Viktor Jimmy bőrébe bújikhttp://www.life.hu/szorakozz/20131114-varga-viktor-enekes-a-sztarban-sztar-cimu-musorban-megidezi-zambo.html