Megmutatjuk, hol töltsd a hétvégédet!

trükk adventi koszorú Pécs Szentendre csokoládé Marseille illúzió Miskolc
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha beleborzonganál az illuzionisták trükkjeibe, csokit kóstolgatnál és készítenél, megkötnéd az adventi koszorúdat vagy Marseille-be utaznál képzeletben, böngészd végig a Life.hu programkínálatát, biztos találsz kedvedre valót!

Pécs
November 21.-december 2.
Marseille egy magyar szemével - A Zsolnay Negyedben

A fiatal fotós, Zimonyi Máté egy teljes évig élt Franciaországban, és kamerája segítségével megörökítette azt a Marseille-t, amelyet ő ismert meg. Nem csak a felszínt szerette volna megmutatni, ezért keresztül-kasul bebarangolta a régiót, és a "látleletet" most a pécsi Zsolnay Negyedben állította ki. Sajátos stílusú képeivel nem az idilli környezetet mutatja be, inkább azt láttatja, hogy személyesen ő mit élt meg az alatt a 365 nap alatt.

Forrás: www.zsolnaynegyed.hu, Fotó: Zimonyi Máté

Budapest
November 22-24.
Minden csak illúzió! - The Illusionists Budapest 2013

Újabb különleges produkció indult útjára Amerikából: 7 illuzionista járja körbe a világot. A varázslatos előadás két órára kiszakít a hétköznapokból és elkápráztathat téged is, ha hagyod. A show még 2012-ben indult útjára, és idén végre hozzánk is elérkezik. A három előadáson a szereplők az életükkel játszanak, olvasnak a gondolatainkban és lebegnek a nézőtér fölött.

Budapest
November 22-24.
A karácsony már a kertek alatt! - Adventi virágkötészeti kiállítás és vásár

Már kevesebb mint 40 nap van hátra karácsonyig, ideje tehát elkezdeni az előkészületeket. Ebben segít a Néprajzi Múzeumban rendezendő háromnapos program, a Virágkötészeti kiállítás és vásár, körítésnek pedig mézeskalács-, gyertya- és lekvárárus standok sokaságával vár rád ezen a hétvégén a múzeum. A lelkes résztvevők elkészíthetik saját adventi koszorújukat és naptárukat is.

Forrás: Thinkstock

Miskolc
November 22.
Film a színpadon - A kaktusz virága Miskolcon

A klasszikussá vált film (1969) modern színpadi változatát láthatod Miskolcon péntek este, a Művészetek Házában. A Bánfalvy Stúdió és a Szabad Tér Színház közös munkájával született meg a zenés komédia, Nádas Gábor és Szenes Iván slágereivel. Az új külsőt kapott történetben a főbb szerepeket Détár Enikő, Gergely Róbert és Kosik Anita játssza.

Budapest
November 22-24.
Idén 100 éves a magyar sísport! - HÓ-SHOW 2013

Ha szereted a havat, a telet és a téli sportokat, akkor itt a helyed! Éld át a hütték hangulatát, szerezd be a legújabb sportkellékeket, vagy válassz síutat elérhető áron. A kiállítók a Hungexpo területén várnak téged is, ahol a programok mellett különleges bemutatóval készül a Magyar Síakadémia és a Kékes Kutató-Mentő Alapítvány, hiszen idén ünnepli 100. születésnapját a magyar sísport. A kiállítás kísérő rendezvénye a Fridge Fesztivál, ahol a felhőtlen szórakozásé a főszerep.

Alsópetény
November 23.
Esküvő a kastélyban - nyílt nap és ötletbörze

Minden lány tervezgeti azt a bizonyos nagy napot, a szinglik éppúgy, mint a kapcsolatban élők. Már maga az esküvő is sokféle lehet, és az sem mindegy, hol látja vendégül az ifjú pár a násznépet. Ha ellátogatsz a Prónay kastélyba, ahol ezen a hétvégén nyílt napot tartanak, talán te is ellesheted. Az épület teljes egészében bejárható, és lehetséges dekorációs ötletekkel is szolgálnak a szervezők.

Forrás: Thinkstock

Debrecen
November 23-24.
Csokicsodák saját kezűleg - Csokiparádé 2013

Édes illatok, édes ízek, csoki minden mennyiségben. Erre számíthatsz, ha idén sem hagyod ki a debreceni Csokiparádét. A finomságokat nemcsak kóstolgatni lehet, de az alkotómunkából is kiveheted a részedet. És miközben megcsodálod a csoki szökőkutakat, még karácsonyfadíszeket is készíthetsz, a családtagjaid nagy örömére - lesz mit lelopkodniuk a fáról!

Szentendre
November 23-24.
Válts zöldre! - százéves praktikákról fújták le a port

Novemberben indult az Öko Road Show a Szabadtéri Néprajzi Múzeumban. A program tematikája azon alapul, hogy egyszerű népi módszereket használva is lehet "zölden" élni. Régi holmik újrahasznosítása, tartósítás és természetes kozmetikumok készítése allergének nélkül - mindezek érdekes és egyszerű praktikáknak számítottak, és most érdemes újra felfedezni őket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.