turista karácsonyi vásár Vörösmarty tér Budapest kormányrendelet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az internetes oldalak szerint november 15-én nyitott meg a szokásos karácsonyi vásár a Vörösmarty téren. A turisták jönnek, a rendezvény sehol - számol be a hír24.hu. 

Ahogy a Life.hu is megírta, Bécsben november 16-án kapcsolták fel az ünnepi fa díszkivilágítását a Városháza előtt. Londonban november 12-től lehet gyönyörködni a fényekben. Pozsonyban 22-én nyitott meg a karácsonyi bazár. A budapesti még nem, pedig keresik - tudósít a portál.

Karácsonyi vásár Budapesten Forrás: MTI/Mohai Balázs

A honlapokon, ahonnan a külföldiek tájékozódnak, november 15-re hirdették a nyitást. Létezik azonban egy kormányrendelet, amely ünnepek előtt 20 napban maximálja a vásárok időtartamát. Azaz idén a megszokottnál két héttel később nyit a híres karácsonyi vásár a Vörösmarty téren, amit tavaly a Daily Mail a világ legjobb vásárának választott meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.