Ajándék-expressz: könyvet S.O.S. vehetsz!

ajándék regény könyv ajánló pszichológia sikerlista
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha hiányzik néhány ajándék, de egyáltalán nincs ötleted, hogy mit vegyél, akkor irány a könyvesbolt! Segítünk választani a kötetek közül.

Bevallom, nekem évek óta nem jön össze a nyugodt, gondosan tervezett ajándékvásárlás - így mindig az utolsó pillanatban rohangálok karácsonyi meglepetések után. Évekkel ezelőtt rájöttem, hogy ha egy könyvesboltba vetem be magam, akkor viszonylag kis erőfeszítéssel mindenkinek találok megfelelő ajándékot. Ha te is időhiánnyal küzdesz, segítünk, kinek milyen könyvet válassz.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

A barátnődnek, húgodnak, nővérednek válassz valami csajosat, érzelmeset - olyat, amilyet magadnak is vennél. (Amúgy vegyél magadnak is… Hátha jut egy kis időd olvasgatásra a két ünnep között!)

Sophie Kinsella: Mézeshetek

Imádnivaló történet arról, miért ne akard, hogy az általad logikusnak vélt időpontban kérjék meg a kezed, és ráadásul helyén legyenek a díszletek és a harisnyád se szakadjon el - ugyanis olyan nincs, hogy minden úgy jöjjön össze, ahogy a mesékben van. A történet főhősnőjének is lecsúszik, majd elszakad a combfixe - és ez még csak a legkisebb csalódás a lánykérés estéjén… Ráadásul egy elsietett házasság és az izgalmakban bővelkedő nászút is alig elég ahhoz, hogy a dolgok elsimuljanak.

Nem fogod letenni!

Caitlin Moran: Hogyan legyünk tökös csajok

Ez egy arcpirítóan őszinte önsegítő regény arról, hogyan éld meg a nőiességedet a maga teljességében. Felszabadító lesz! Egy rövidke idézettel érzékeltetem, ebben a könyvben mire számíts:
"Íme, így lehet gyorsan megtudni, hogy feminista-e az ember. Tedd a kezed a bugyidba!
a) Van vaginád?
b) És te akarod kontrollálni?
Ha mindkét válasz igen, akkor gratulálok! Feminista vagy!”

Hajrá, szabadság!

Rados Virág: In flagranti

Egy csokor hazai történet arról, hányféleképpen lehet koppanni, ha kellő önismeret nélkül vágsz bele a pasizásba… Gyakorlatilag az összes, korunkban előforduló szitut felvonultatja a szerző: az irodai szextől a kórházi kalandon át a társkereső és a szexpartner-kereső szolgálat kínálta lehetőségekig mindenről szól egy-egy novella. E könnyed kézikönyvvel felvértezheted magad addig is, míg megtalálod önmagadat - és az igazit!

Rólunk szól!

Katie Fforde: Francia kaland

Angliában francia vendéglőt nyitni talán nem a legnyerőbb gondolat, de ha még egy mogorva tulajdonossal is nehezedik a kaland, akkor ezen már csak a szerelem segíthet. Ebben a könyvben is lesz lánykérés, méghozzá egy György-korabeli gyűrűvel, amelyet smaragd, ametiszt, rubin, rózsakvarc és gyémánt díszít… Hát, igen, álmodozáshoz ezt a kötetet ajánlom! Katie Fforde a romantikus női irodalom kiemelkedő alakja, akinek regényei sok országban vezetik a sikerlistákat.

Tökéletes olvasmány!

Érzelmeket megélni az idősebb generáció is szeret, de talán egy fokkal komolyabban: csipetnyi tragédiával vagy pszichológiával vegyítve. Két könyvet ajánlok ebben a kategóriában.

Federica Bosco: Vigyázz rám, angyal!

Fülszövege ifjúsági regényként tünteti fel, de belelapozva sokkal komolyabb olvasmánynak ígérkezik ez a regény. Tragikus autóbalesetben meghal egy férfi és kómába esik egy nő. És a férfi húga utóbbit hibáztatja testvére haláláért. És bár a nő magához tér a kómából, együtt kell élnie azzal, hogy elveszítette élete szerelmét. Milyen lesz az új élete? És el tudja-e engedni a régit? Hogyan oldható fel a szeretett férfi hiányának drámája? A szerző azoknak a rajongóknak ajánlja könyvét, akik százszámra írták a tiltakozó leveleket, hogy nem halhat meg így ez a szerelem… és abban reménykedik, a könyv végére sikerül igazságot szolgáltatnia nekik.

Engedd el!

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Csíkszentmihályi Mihály: Az öröm művészete

Nemrégiben nálunk, a Life.hu-n Feldmár András magasztalta Szily Nóra interjújában Csíkszentmihályit, és most elolvashatod azt az elméletet, amivel világhírű lett. Ez a kötet összegzi és alkalmazási receptet is ad ahhoz, hogyan válhatunk jókedvűből boldoggá. A fő probléma, hogy azért vagyunk boldogtalanok, mert nem foglalkozunk eleget a saját érzéseinkkel. A megoldás kulcsa: kihívások elé kell állítani magunkat. Tévézés helyett futni, munka során elmélyülni és belefeledkezni… A könyv egyszerre önsegítő kézikönyv és pszichológiai tanulmánykötet - komoly ajándék annak, akit komolyan szeretünk!

Örülj!

Két téma van, ami a gyerekeknél mindig bejön: a suli és a kutya. Ezért ha véletlenül az unokaöccsök és húgok, kistesók és iskoláskorú rokonok számára nem találtál még ajándékot, válassz ezek közül:

Brian Hare - Vanessa Woods: Az okos kutya

A legújabb vizsgálatok szerint a kutya önmagát háziasította, mert rájött, hogy az neki jó lesz! Ez a könyv megtanít becsülni négylábú barátainkat - sugárzó intelligenciájukért. És gyermekünk néhány gyakorlati tanácsot is elleshet, hogyan hozza ki a legtöbbet kedvencéből.

Zseniális!

Szűcs Vanda: Egy ikerpár titkos naplója

Itt a legújabb sulis őrület két tinilány mindennapjairól. Ha szereted a műfajt, és szívesen olvasol az iskolai hétköznapokról, és már befaltad az előző sorozatokat, itt az idő, hogy ebbe belekezdj! A tanulás ugyanis nem ér véget az iskolapadban, de az ikrek az életről is sokat megtudhatnak: például, hogy milyen az, ha veszekednek és különköltöznek a szülők, és persze milyen édes és tiszta a gyerekszerelem!

Velük együtt nőj fel!

Végére hagytam a velünk élő férfit, de természetesen ő sem maradhat könyv nélkül ezen a karácsonyon, már csak azért sem, mert ugye magunknak is választottunk, így hát jobb, ha ő is olvas, mialatt mi ejtőzni szeretnénk a kimerítő ünnepek után.

Dan Brown: Inferno

A sikerlisták élén áll és nem véletlenül. Hiszen a reneszánsz Itália csodás díszletei között izgalmas nyomozás zajlik, amelynek során megfejthetővé válik az épületek, szobrok és festmények titkos üzenete - a kód, amelyet elődeink rejtettek el, és a mi dolgunk felfejteni azokat. És így talán elhárítható a világot fenyegető rettenetes veszély...

Kalandok kalandja!

Pierrot - Gábor Endre: Magister M

A könyv borítóján egy római kori ékszer látható, amely a történet kulcsa lesz. Évezredes időutazást, korokon átívelő nyomozást és kincskeresést ígérhetek azoknak, akik ezzel a mutatós könyvvel szeretnék meglepni családtagjukat - és persze saját magukat is. Az ismert zenész Pierrot már a harmadik Jonathan Hunt történetben bizonyítja szerzőtársa oldalán, hogy érdemes a saját történelmünk titkainak felfedezésére indulni, ezúttal Pécsre, ahol az ezredév sok-sok izgalmas nyomott hagyott.

Letehetetlen!

Színkavalkád, fényzápor, szánkóhttp://www.life.hu/szorakozz/20131218-kulturalis-programajanlo-december-19-es-28-kozott-benne-a-szines-szanko-porgrammal.htmlÍgy éld túl a karácsonyt - zenével!http://www.life.hu/szorakozz/20131217-harom-zenei-albumot-ajanlunk-amellyel-kikerulheted-hogy-a-megunt-limonadet-kelljen-hallgatnod-az.htmlA világ legszebb női mind boszorkányok!http://www.life.hu/szorakozz/20131212-hollywood-legszebb-divai-boszorkanyszerepben-angelina-jolietol-charlize-theronig.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.