Egyetlen pályázat érkezett az igazgató posztra a beadási határidő lejárta előtt - közölte az MTI érdeklődésére a Főpolgármesteri Hivatal Kommunikációs Igazgatósága. Valószínű, hogy Eszenyi Enikőről van szó.

A Főpolgármesteri Hivatal nem nevezte meg a pályázót. Mint írták, nincs hozzájáruló nyilatkozatuk ahhoz, hogy a pályázó nevét a szakmai bizottság tagjain kívül másnak kiadhassák. A színházat most vezető Eszenyi Enikő január elején azt mondta a Life.hu-nak, ő időben beadta pályázatát, és nincs információja arról, hogy kik pályáztak még. 

Forrás: MTI/Máthé Zoltán, http://vigszinhaz.hu

Balázs Péter ugyanakkor nem indult a Vígszínház vezetésére kiírt új pályázaton, mert nem akarta, hogy elképzelései politikai csatározásokra adjanak okot. Eszenyi Enikő megkeresésünkre így kommentálta a történteket:"a sajtóból értesültem a hírről és tiszteletben tartom kollégám döntését." 

A kiírás szerint az ügyvezető igazgatói munkakört 2014. február 1-jétől 2015. június 30-ig töltheti be a nyertes. Az elbírálás határideje a pályázat benyújtása utáni legfeljebb 60 nap. A Főpolgármesteri Hivatal tájékoztatása szerint a szakmai bizottság még nem alakult meg, így azt sem tudni még, hogy mikor hallgatják meg a pályázót. A döntést a szakmai bizottság véleményét is mérlegelve a Fővárosi Közgyűlés hozza meg a törvény szerinti határidőig, március 3-ig.