Vonzza a külföldieket a kiszabadulós játék

Forrás: Thinkstock -
szabadulás The Guardian külföldi turista játék népszerűség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Odavannak a külföldiek a magyar kiszabadulós logikai játékokért. A vállalkozó szellemű turisták sorban állnak, hogy börtönbe zárják őket. 

Budapesten egymás után nyílnak olyan szobák, ahol egy játék keretein belül bezárják a turistát, akinek már a saját ügyességén és logikáján múlik, ki tud-e adott időn belül szabadulni. A The Guardian brit lap szerint nagy divatja van a külföldiek körében ezeknek az izgalmas szabaduló játékoknak.

Forrás: Thinkstock

A élő rejtvényekből álló játékok kombinálják a találós kérdéseket a fizikai feladatokkal. A cél, hogy a legfeljebb öt játékosból álló csapatok kijussanak a szobákból. A játék közben az idő fogy, a feszültség nő, a játékosok egyre izgatottabbak. Van, hogy a saját életük megmentése a cél, van, hogy egy robbanást kell megakadályozniuk. Sikerrel azok járhatnak, akik logikájukat és józan észjárásukat összevetve megoldják a bonyolult logikai játékot.

Budapesten jelenleg 30 helyszín található, ahol a külföldiek átélhetik az izgalmakkal teli kiszabadulás érzését.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.