Leonardo DiCaprio a Golden Globe-díjátadó után ezer dolláros champagne-nyal ünnepelte frissen nyert Glóbuszát a vörös szőnyegen, ahol Hollywood többi sztárjához hasonlóan ő is koccintott a nemes nedűvel. A mindössze két decis mini palack ezer dollárt hozott a színész által kiválasztott alapítványnak.

A Golden Globe szupersztárjai örömmel fogadták el a „filmszínház champagne”-aként ismert Moët & Chandon meghívását, amely jótékony céllal értékesítette palackjait, a bevételt a hírességek által kiválasztott alapítványoknak utalva át. Az ötlet valóban nagy durranás, idén León kívül Jennifer Lawrence, Sandra Bullock, Matthew McConaughey, a Naomi Watts-Liev Schreiber páros és a ragyogó Amber Heard is emelte poharát a jeles esemény alkalmából.

Naomi Watts és Liev SchreiberForrás: Getty Images for Moet & Chandon/2014 Michael Kovac/Michael Kovac

Az akció keretében ezertől ötezer dollárig támogathattak egy-egy nemes célt - miközben persze azért igyekeztek minél elegánsabban pózolni a sikkes palackokkal. Nem kérdés, hogy ezzel a feladattal - mármint a pózolással - Leonardo DiCaprio könnyedén megbirkózott, hiszen mára tökélyre fejlesztette testkultúráját, ahogyan azt A Wall Street farkasának táncjelenetében visszavonhatatlanul bizonyította.

És az sem kérdés, hogy senki nem tud annyira ellenállhatatlan mosollyal az arcán pezsgővel kínálni, ahogy a másik tavalyi kasszasiker, A nagy Gatsby címszereplőjeként tette.

Amíg Daniel Craig (James Bond) a Bollinger champagne-t kóstolgatta, Gatsbyéknél a Moët & Chandon ház vendégszerepelt a féktelen partijelenetekben. Lassan maga a márka is bezsebelhetne egy díjat, hiszen több száz filmben „statisztált” már, köztük az ikonikus Délutáni szerelemben (1957, rendezte Billy Wilder) vagy a Micsoda nőben (1990, Garry Marshall) és a Titanicban (1997, James Cameron).

Leonardo DiCaprioForrás: Getty Images for Moet & Chandon/2014 Michael Kovac/Michael Kovac

De bármennyire csillogó is a sztárok élete, champagne-t még ők is csak munkaidőn kívül kaphatnak. A most díjazott A Wall Street farkasában például gyömbér és szóda keverékkel utánozták a Dom Pérignon színét és pezsgését – számolt be a forgatás kulisszatitkairól az egyik feltűnően csinos epizódszereplő a New York Postnak. Legalább nem marta ki az orrukat, mint a kokainként felszippantott C-vitamin…

Matt Damon és feleségeForrás: 2014 Larry Busacca/NBC/NBCU Photo Bank/Larry Busacca/Nbc/Nbcu Photo Bank

A Golden Globe-díjátadó utáni fogadáson azonban végre valódi finomsággal, a 2004-es évjárattal töltötték meg Leo poharát, és méretes magnum üvegekből kínálták a hangulatfokozót. A Golden Globe hivatalos champagne-a egy szerény statisztikával értékelte az eseményt: a díszes hollywoodi társaság számára 1500 minit, 125 karton Magnumot és 150 palack rosét szállítottak le. Vajon mi várható novemberben, Leonardo DiCaprio 40. születésnapján?