Milyen pezsgővel ünnepelnek a sztárok?

Forrás: 2014 Larry Busacca/NBC/NBCU Photo Bank/Larry Busacca/Nbc/Nbcu Photo Bank -
jótékony cél jótékonysági akció Golden Globe-díj Leonardo DiCaprio vörös szőnyeg pezsgő palack
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Leonardo DiCaprio a Golden Globe-díjátadó után ezer dolláros champagne-nyal ünnepelte frissen nyert Glóbuszát a vörös szőnyegen, ahol Hollywood többi sztárjához hasonlóan ő is koccintott a nemes nedűvel. A mindössze két decis mini palack ezer dollárt hozott a színész által kiválasztott alapítványnak.

A Golden Globe szupersztárjai örömmel fogadták el a „filmszínház champagne”-aként ismert Moët & Chandon meghívását, amely jótékony céllal értékesítette palackjait, a bevételt a hírességek által kiválasztott alapítványoknak utalva át. Az ötlet valóban nagy durranás, idén León kívül Jennifer Lawrence, Sandra Bullock, Matthew McConaughey, a Naomi Watts-Liev Schreiber páros és a ragyogó Amber Heard is emelte poharát a jeles esemény alkalmából.

Naomi Watts és Liev Schreiber Forrás: Getty Images for Moet & Chandon/2014 Michael Kovac/Michael Kovac

Az akció keretében ezertől ötezer dollárig támogathattak egy-egy nemes célt - miközben persze azért igyekeztek minél elegánsabban pózolni a sikkes palackokkal. Nem kérdés, hogy ezzel a feladattal - mármint a pózolással - Leonardo DiCaprio könnyedén megbirkózott, hiszen mára tökélyre fejlesztette testkultúráját, ahogyan azt A Wall Street farkasának táncjelenetében visszavonhatatlanul bizonyította.

És az sem kérdés, hogy senki nem tud annyira ellenállhatatlan mosollyal az arcán pezsgővel kínálni, ahogy a másik tavalyi kasszasiker, A nagy Gatsby címszereplőjeként tette.

Amíg Daniel Craig (James Bond) a Bollinger champagne-t kóstolgatta, Gatsbyéknél a Moët & Chandon ház vendégszerepelt a féktelen partijelenetekben. Lassan maga a márka is bezsebelhetne egy díjat, hiszen több száz filmben „statisztált” már, köztük az ikonikus Délutáni szerelemben (1957, rendezte Billy Wilder) vagy a Micsoda nőben (1990, Garry Marshall) és a Titanicban (1997, James Cameron).

Leonardo DiCaprio Forrás: Getty Images for Moet & Chandon/2014 Michael Kovac/Michael Kovac

De bármennyire csillogó is a sztárok élete, champagne-t még ők is csak munkaidőn kívül kaphatnak. A most díjazott A Wall Street farkasában például gyömbér és szóda keverékkel utánozták a Dom Pérignon színét és pezsgését – számolt be a forgatás kulisszatitkairól az egyik feltűnően csinos epizódszereplő a New York Postnak. Legalább nem marta ki az orrukat, mint a kokainként felszippantott C-vitamin…

Matt Damon és felesége Forrás: 2014 Larry Busacca/NBC/NBCU Photo Bank/Larry Busacca/Nbc/Nbcu Photo Bank

A Golden Globe-díjátadó utáni fogadáson azonban végre valódi finomsággal, a 2004-es évjárattal töltötték meg Leo poharát, és méretes magnum üvegekből kínálták a hangulatfokozót. A Golden Globe hivatalos champagne-a egy szerény statisztikával értékelte az eseményt: a díszes hollywoodi társaság számára 1500 minit, 125 karton Magnumot és 150 palack rosét szállítottak le. Vajon mi várható novemberben, Leonardo DiCaprio 40. születésnapján?

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.