Megvannak a Sziget idei fellépői

Ska P Miles Kane fellépő koncert Lilly Allen Prodigy Gerendai Károly Bonobo Sziget 2014
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Pénteken bejelentették a Sziget 2014 fellépőit. Ismét ellátogat hozzánk a Prodigy és újból tiszteletét teszi Lilly Allen. Először jön Miles Kane és Bonobo.

Nagy visszatérők és eddig itthon nem látott produkciók is szerepelnek a Sziget pénteken bejelentett fellépői között. A Prodigy, Lily Allen, a Ska P, a La Roux és Fink már járt a fesztiválon, ahová először jön Miles Kane, a Palma Violets, Kavinsky, a Jagwar Ma és Bonobo.

Lilly Allen Forrás: AFP/Jens Dige
Prodigy Forrás: AFP/Getty Images/Frederic J. Brown

A kommüniké szerint minden idők talán legsikeresebb brit elektronikus zenei csapata, a Prodigy, azaz Keith Flint és társai a korábbiakat is felülmúló show-t ígérnek augusztusra.

A madridi ska-punk együttes, a Ska P szintén visszatérő a Szigeten. Életvidám, pörgő ritmusú, a hétköznapi konformizmus ellen lázadó zenéjükhöz provokatív, őszinte, társadalom kritikus szövegek társulnak.

A brit pop egyik legjobb énekesnője, Lily Allen öt évvel ezelőtt járt legutóbb a Szigeten, ahol ezúttal elsősorban harmadik szólóanyagából ad ízelítőt.

Fellép még a fesztiválon a londoni Palma Violets, az egyik legígéretesebb post garage rock csapat, amely a Best of Friends című indulóval futott be. 2011 után jön ismét a szintén londoni La Roux duó. A 28 éves brit Miles Kane a Rascalsszal lett ismert, a 2008-ban megjelent bemutatkozó album, a Rascalize egy csapásra ismertté és népszerűvé tette a zenekart.

Koncertet ad a Szigeten Fink, azaz Fin Greenall brit énekes, gitáros és dalszerző. Az idei fellépők közé tartozik a Kavinsky néven futó elektronikus zenész és producer, Vincent Belorgey is, aki az egyik meghatározó és legkreatívabb figurája a francia elektronikának és fellép még Simon Green, azaz Bonobo Magyarországon is óriási táborral rendelkezik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.