Elhunyt Kovács Erzsi táncdalénekes

Forrás: MTI/Földi Imre -
Kovács Erzsi táncdalénekes
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Életének 86. évében hosszan tartó, súlyos betegség után elhunyt Kovács Erzsi táncdalénekes - tudatta a család az MTI-vel.

Kovács Erzsi első komolyabb sikere a Régi óra halkan jár című táncdal volt, de ő énekelte a Tűzpiros virág és a Rejtély című slágereket is.

Forrás: MTI/Földi Imre

Életének egyik legmeghatározóbb eseménye lehetett, hogy sikertelen disszidálási kísérlet miatt négyévi börtönbüntetésre ítélték az ötvenes évek elején. A szökést szerelmével, Szűcs Sándor labdarúgóval együtt tervelték ki, akit kivégeztek. Kovács Erzsi 1954-ben szabadult a fogházból, akkor tudta meg, hogy a férfit felakasztották.

A hatvanas évek közepétől külföldön valamint világjáró hajókon énekelt. Hazatérése után vidéki kocsmákban, majd egyre rangosabb helyeken lépett fel. 1994-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend Kiskeresztjével tüntették ki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.