Száz év magány temetés hamvasztás García Márquez író
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elhamvasztották a csütörtökön elhunyt Nobel-díjas kolumbiai író, Gabriel García Márquez holttestét - közölte helyi idő szerint még pénteken Kolumbia mexikóvárosi nagykövete.

Igen, megtörtént - válaszolta diplomata újságírók kérdésére, de részleteket nem árult el. A Caracol kolumbiai rádió szerint a hamvasztás már a halál napján, azaz csütörtökön megtörtént. A rádió a családtagokra hivatkozott.

Forrás: AFP

A család még nem döntötte el, hogy a hamvak maradjanak-e Mexikóban, ahol az író fél évszázada élt, vagy megosszák Mexikó és Kolumbia között. José Gabriel Ortiz nagykövet azonban úgy tudja, hogy egy részük Kolumbiába kerül, mert a kolumbiaiak is le akarják róni a tiszteletüket az író emléke előtt. Mexikóvárosban a gyászszertartást hétfőn rendezik meg, a helyszíne a szépművészeti múzeum palotája lesz. Előreláthatólag díszőrséget ad többek között Juan Manuel Santos kolumbiai és Enrique Pena Nieto mexikói elnök is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.