Elindult az idei Bringázz a Munkába!

Forrás: MTI/Mohai Balázs -
kampány Föld napja Bringázz a munkába kerékpár népszerűsítés pmsza Kossuth tér
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A tavaszi kampány célja természetesen az, hogy a kerékpározást népszerűsítse. A 13. ilyen kezdeményezés a Föld napján  startolt Budapesten, a Kossuth térről.

A tavaszi Bringázz a Munkába! május 30-ig tart. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára azt mondta, kiemelt figyelmet fordítanak a kerékpáros közlekedés feltételeinek megteremtésére. Az elmúlt négy évben 500 kilométer kerékpárutat adtak át és újítottak meg, és a tervek szerint tovább bővül a kerékpárút-hálózat.

Forrás: MTI/Mohai Balázs

2015-ben megkezdődhet az EuroVelo 6 nemzetközi kerékpárút Rajkától Budapest déli agglomerációjáig tartó szakaszának komplex fejlesztése, a főváros a Balatonnal összekapcsoló kerékpárút létesítése, a Balaton körüli bringakör korszerűsítése, kiegészítése – tette hozzá.

László János, a Magyar Kerékpárosklub elnöke kiemelte, hogy a kerékpározást népszerűsítő hét éve tartó kampányhoz egyre többen csatlakoznak, az utóbbi időben Budapesten évi 30-40 százalékkal növekedett a biciklin közlekedők száma, szeretnék, ha idén is egyre többen kerekeznének – számol be a távirati iroda.

Közben kiderült, újra lesz Magyarországon Kritikus Tömeg (Critical Mass) biciklis felvonulás azután, hogy Budapesten úgy döntöttek, nincs többé szükség rá, mert elérték céljukat. Pécsett kedden gurulnak közösen a kerékpárosok este 6 órától. Rajtként a pécsi agorát, a Széchenyi teret, célpontként pedig, immár hagyományosan “Pécs zöld szívét”, a Balokány-ligetet választották - írja a bama.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.