Remek tavaszi limcsiként felszabadultan kacarásztunk A csajok bosszúján, de azért másra is jó ez a mozi. Tanulhatsz belőle csajos praktikákat, megtudhatod, milyen az Y-generáció - és a pasid sem fog unatkozni, mert elég jó nők szerepelnek benne, köztük a Csöcsikének titulált modell, a férfiak aktuális vágya, Kate Upton is.

Valami van a levegőben, sorra szakítanak a barátnőim, ami önmagában nem lenne fura, de ugyanígy a magyar sztárok is éppen most intenek búcsút aktuális szerelmüknek, a Life.hu nemrég számolt be többek között Muri Enikő, Bozsek Márk illetve Tóth Gabi szakításáról is. 

Ha szerelmi bánatod van, a legjobb egy vödör fagyival az öledben romantikus DVD-n bőgni - ezt az amerikai filmek sugallta viselkedésmintát már sikeresen elsajátítottuk. Csakhogy most itt az új trend: ha megbántanak, vedd fel a kesztyűt, és készítsd ki a pasit, aki ezt tette veled - és hogy hogyan csináld? Erre tanít meg A csajok bosszúja.

Forrás: Twentieth Century Fox Film Corporation

A történet röviden. A jól menő negyvenes ügyvédnő (Cameron Diaz) boldogan szerelmeskedik a szuperszexi üzletemberrel (Nikolaj Coster-Waldau), míg rá nem jön arra, hogy szívdöglesztő pasija nős ember. Hamarosan megjelenik a feleség a nő irodájában. No nem számon kérni, hanem hogy megértse a történteket. A kemény szingli csajnak megesik a szíve az asszonyon, ezért néhányszor együtt lerészegednek, és még tanácsokkal is ellátja, mi hiányzik a nős pasiknak - otthon. (Például hogyan igazíts a fazonodon, hogyan borotváld a lábad, stb…), illetve kettősükből az is kiderül, hogy kár nőként alárendelni magad a férjed karrierjének, mert ha a pasi dobbant, ott maradsz anyagi támasz és megélhetési források nélkül.

Forrás: Twentieth Century Fox Film Corporation

Aztán megpróbálnak továbblépni a történteken, de rájönnek, hogy a szerelmi bonyodalom nem három, de minimum négy, öt... kismillió szereplős. ("Több segget láttam, mint egy vécédeszka" - hangzik el a vallomás a nagy szembesítési jelenetben.) A sztoriban felbukkan egy odamondogatós titkárnő (az elhíresült öltözködési stílusú Nicki Minaj rapper) - munkaerőként nem túl hasznos, de együttérez a munkatársak magánéleti bonyodalmaival. Van nyomozás és elindul a hashajtós-női hormonos-átverős bosszúhadjárat is - de hogy ki nevet a végén, azt természetesen nem árulhatom el.

Forrás: Twentieth Century Fox Film Corporation

Aki tuti nevetni fog, az a néző, bár a poénok többnyire alpáriak, de szerethetők. Egy szereplőről még mindenképpen beszélnünk kell, ez pedig a huszonéves szerető, akit a kritikák többsége butácskának tart, de egyáltalán nem az! Ő már Y- (vagy méginkább Z-) generációs lány, akinek többet ér a barátság és a béke, mint egy nős pasi szerelme és a civakodás a vetélytársakkal. Igazi "viráglány", egy modern hippi, aki nem azért száll be a bosszúhadjáratba, mert őt is lecserélik, hanem azért, mert helyre akarja hozni, hogy megbántotta a feleséget a férje elcsábításával. Annyit elárulok, ő lesz a film végén az, akinek pozitív hozzáállásáért kijár a legnagyobb jutalom is - mert megérdemli. És miközben a csajok megfogadják, hogy soha többé nem fekszenek le ugyanazzal a pasival, mi is levonhatjuk a tanulságot: az önzetlenség és a barátság jó és szórakoztató dolog - érdemes tehát ezt az utat választani. Felhőtlen szórakozást kívánok!