Szünetre megy a Szépművészeti Múzeum és a Pécsi Állatkert is

Forrás: wikipedia -
felújítás Pécsi Állatkert bezárás pmsza Szépművészeti Múzeum
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Előbbi két évre, utóbbi pedig egy évre zár be. 

A Városligetbe tervezett múzeumi negyed projekt körüli munkálatok miatt jövő februárban nagyjából két évre bezár a Szépművészeti Múzeum. Ezalatt a Szépművészeti ötven fő művét a Nemzeti Galériában mutatják be – írja az Origo a Népszavára hivatkozva.

Szépművészeti Múzeum Forrás: wikipedia

Csaknem 700 millió forint jut a Szépművészeti Múzeum második világháború óta zárva tartó, romos Román Csarnokának felújítására. A költségek, amelyek keretében a Szépművészeti Múzeum teljes műszaki rekonstrukciója is megtörténik, hétmilliárd forint körül lesz.

A cikkből még az is kiderül, hogy bevonják a Városliget körüli kerületek diákjait a Liget Budapest projekt tervezésébe. A diákok 85 megújuló pad dizájnját alkothatják meg, illetve egy ezer négyzetméteres területet a saját képükre formálhatnak: a "mi placcunkat".

Bezár a Pécsi Állatkert is – tudósít az Origo. A létesítmény 1,2 milliárd forintból újul meg. A beruházást az unió finanszírozza. Ezalatt egy évre elbúcsúzik a közönségtől az állatkert.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.