Húsz éve halt meg Ayrton Senna, a Forma1 legendás pilótája

gyász Ayrton Senna F1 halálos baleset megemlékezés évforduló Forma1
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Húsz éve, a Forma1 Imola-i versenypályán halt meg Ayrton Senna, a Forma1 legendás, visszafogott, szupertehetséges brazil úriembere. Sokak számára akkor ért véget a F1 - Sennára emlékezünk.
/1404/Ayrto2014430124145

Ayrton Senna karcsú alakját, higgadt természetét, megkérdőjelezhetetlen tehetségét nem felejtik, akik akkoriban F1 versenyeket néztek. Ő volt az, aki rokonszenvesen tudott első lenni: 1988 és 1991 között háromszor lett világbajnok, összesen 41 futamot nyert. Senna életútjáról az Origón olvashattok részletesen, mi egy képgalériával és két személyes megemlékezéssel készültünk a F1 legzseniálisabb pilótája halálának évfordulójára.

Judit:

Ayrton Senna nagy ellenfele az F1-ben Nigel Mansell volt, Akkor figyeltem fel Sennára igazán, amikor egy versenyen összetűzésbe keveredett Mansell-lel. A heves angol kipattant a kocsijából és pofonvágta a higgadt kedves brazilt. - Ennek ugyebár fordítva kellett volna történnie :-) És Senna higgadt maradt, így ő lett az erkölcsi győztes. És onnantól kezdve rákattantam. És nyert, mindig nyert! Aztán eljött az a szörnyű futam, ahol életét vesztette - és én soha többé nem tudtam F1-et nézni...

Andi:

1998-ban kezdtem F1-et nézni, így Sennát is, mint ahogy a többi korábbi versenyzőt is, már csak legendaként ismertem meg. Ha Imolába érkezett ​a száguldó cirkusz, sokat beszéltek róla a közvetítés során, láttam, ahogy a csapatok és a pilóták is megemlékeztek róla. Annyit tudtam, hogy az anyukám azóta nem igazán bírta nézni a Forma-1, amikor azon a bizonyos május 1-ei futamon látta a kedvenc versenyzője balesetét. Évekkel később, 2013-ban találtam rá a Senna életéről szóló dokumentumfilmre, ami nagy hatással volt rám. Aki teheti, mindenképpen nézze meg - közel hozza hozzánk ezt a különleges embert, aki sajnos már 20 éve nincs közöttünk.
7 helyes magyar színészpasi - éljenek a csajok!http://www.life.hu/kult/20140307-nonapi-ajandekunk-7-helyes-magyar-szineszpasi-eljenek-a-csajok.htmlNőnap alkalmából 7 helyes magyar színésszel kedveskedik nektek a Life.hu - osszátok be őket szombattól jövő péntekig!KultFotó: Mudra László - Origo5 színész és az eredetije - mi okozza köztük a döbbenetes hasonlóságot?http://www.life.hu/kult/20140426-osszehasonlitottuk-mennyire-hasonlit-a-szinesz-es-a-karaktere-a-2013-as-hollywoodi-filmekben.htmlHogyan készül fel egy színész a szerepére? Mi az oka annak, hogy külső és belső hasonlóság is tetten érhető egy ihletett szerepformálás során? 5 színész mesél arról, hogyan készült fel egy-egy életrajzi szerepére az elmúlt évben. A képek magukért beszélnek! KultOrigoPély Barna: "Folyamatosan önmagamat keresem a zenében"http://www.life.hu/kult/20140222-pely-barna-folyamatosan-onmagamat-keresem-a-zeneben-kulturcsemege.htmlA héten Pély Barnával, a United és a B the First együttes frontemberével készült a Kultúrcsemege - a Life.hu kulturális ajánlója hazánk élvonalbeli művészeivel.Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.