Varga Livius: "Mi ez a kupleráj?"

Forrás: Facebook/A kutya vacsorája -
címadó dal B the First kupleráj szöveg barátság BtheF Pély Barna
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Pély Barna B the First zenekara már nagyban készül a pénteki (május 9.) lemezbemutatójára. A második nagylemez címadó dalának szövegét Varga Livius (Quimby, A kutya vacsorája) írta. A közös munkáról kérdeztük.

Honnan ismeritek egymást a B the First tagjaival?

Barnával valamelyik díjkiosztón ismerkedtem meg, talán Szilárd (Balanyi Szilárd, a Quimby tagja) mutatott be neki... Persze az igazi ismeretség később alakult ki, fesztiválokon, klubokban, házibulikon. A Pély-féle halloween jelmezes bulik, jammel, tánccal - na, azok tényleg ütősek! A zenekart pedig onnan ismerem, hogy meghívtak egy-két klubkoncertjükre vendégnek.

Forrás: Facebook/B the First (Fotó: Schumy Csaba)

Mit szóltál hozzá, amikor Barna megkeresett, hogy írj a B the Firstnek egy szöveget, ami aztán ráadásul a nagylemez címadó dala lett?

Nem klasszikus megkeresésre kell gondolni ám! Éppen próbáltunk az egyik klubbeli bulijukra, és próbaszünetben mondják a srácok, hogy van nekik ez a belső poénjuk, hogy mindenre, ami nem stimmel, azt mondják: mi ez a kupleráj? Hülye hangon, persze. Már itt röhögtem... Szóval mondják, hogy kéne az új számra valami liviusos szöveg. No meg, hogy szabad kezem van, nem is kell, hogy ez legyen a címe...
Naná, hogy ezt használtam, ebből indultam ki. Ha másnak írok, nagyon fontos, hogy neki is személyes kötődése legyen a szavakhoz.

Forrás: Facebook/A kutya vacsorája

Mi ez a kupleráj? Mire utal? Miről szól a dal?

Sejtettem, hogy nagyon bejön ez a duma. Pszichológiai vagy szociológiai magyarázatot adjak? (nevet) Bocsánat, nem tiszteletlenségnek szántam, de nem szívesen elemzem a saját verseimet, szövegeimet. Ami egyértelmű, annak nem kell magyarázat, a rejtvényekhez pedig nem jár megoldókulcs. Kellemes fejtegetést!

Mit gondolsz a B the Firstről?

Nagyon újat képvisel zeneileg, nagy adag kölykös pimaszsággal. Szeretem.

Vajon ennek a közös munkának lesz folytatása?

Remélem...

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.