Magyarországon lép színpadra Depardieu

Forrás: Szegedi Szabadtéri Játékok -
megállapodás Háry János színész pmsza szerződés fellépés Szegedi Szabadtéri Játékok aláírás Gérard Depardieu
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A világhírű színész már alá is írta a Szegedi Szabadtéri Játékokkal az írásbeli megállapodást, így már biztos, hogy hazai színpadon láthatjuk fellépni.

Gérard Depardieu játssza nyáron Napóleon szerepét a Háry János produkcióban. A találkozón jelen volt a fesztivál részéről Herczeg Tamás igazgató, Harangozó Gyula művészeti vezető és Béres Attila rendező is. A világsztár az egyébként a Sophia Loren, Jean-Paul Belmondo és Catherine Deneuve munkáját is segítő Anday Marietta közvetítésével egyeztette a részleteket korábban a szegedi menedzsmenttel. Most is együtt érkeztek hazánkba, hogy véglegesítsék a szerződést.

Forrás: Szegedi Szabadtéri Játékok

Depardieu a találkozó során képet kaphatott az előadás koncepciójáról, és úgy tűnt, rögtön egy hullámhosszra kerültek Béres Attilával. Megkapta a szövegkönyv francia fordítását, később méretet vettek róla a jelmezekhez és megnézte a terveket is – Tihanyi Ildi fantáziadús ruhái elbűvölték. Az előkészületek tehát megtörténtek az augusztus 1-jei és 2-ai fellépéshez, amely során az abszurd humort sem nélkülöző, családi szórakozásnak is tökéletes darabban a francia hadvezér szerepébe bújhat.

A világsztár partnerei az előadásban többek közt a címszerepet alakító Homonnay Zsolt, a Ferenc császárt játszó Bodrogi Gyula, a császárné szerepében fellépő Sáfár Mónika, az Ebelasztin báró szerepét magára öltő Gálvölgyi János, a burkus silbakot alakító Szabó Győző és az Örzsét játszó Bordás Barbara lesznek. Napóleon feleségét Bucsi Annamária alakítja majd.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.