Szabó Kimmel Tamás színházkritika férfi és női szerepek Belvárosi Színház Jordán Adél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Jordán Adélt és Szabó Kimmel Tamást egy színpadon látni már önmagában élmény. Ha mindehhez hozzáteszünk egy könnyed vígjátékot, szexi pillanatokat, ötletdús díszletet és rendezést - az csakis a siker receptje lehet.

Éjjel kettőkor dörömbölnek a sikertelen író ajtaján - és berobban életébe a nő. Akit házi prostitúció miatt kidobtak a lakásából, mert ez a bizonyos író feljelentette - bosszúból, amiért amaz meg az írógép kopogását panaszolta fel. Eléggé hendikepes indítása egy kapcsolatnak... Viszont hálás karakter két temperamentumos, szupertehetséges színész számára. Adél veszekszik és nyomul, Tomi hárít és hátrál - egészen a díszletgarzon szélén az ágyig, ahol végül együttt töltenek egy szenvedélyes éjszakát. Na de ahogy az életben, úgy a darabban sem itt jön a hepiend - ki látott már olyat, hogy egy szexszel kezdődő kapcsolatban sima lenne a folytatás? Többet nem árulok el a sztoriból, talán csak annyit még, hogy Adélról hamar lekerül ez a kis balonkabát...

Forrás: Orlai Produkció

Tekintsünk be egy kicsit a diíszletgarzonba, amelyet nem véletlenül érzünk babaszobának. Utal a korra, amelyben élünk (az "élj kényelmesen 22 négyzetméteren"-világra, ahol minden eszköz mintha csak kellék volna). Erősíti az üzenetet, hogy az élet csak játék, ne vedd komolyan. Vagy hogy ne maradj otthon, ne legyen privát szférád. Atomizált élettérben valódi kapcsolatok nélküli emberek tengődnek.

Forrás: Orlai Produkció

Jordán Adél nagyon dögös. Mesterien alkítja azt a nőtípust, aki mindent tud a szexről, amit meg nem, azt nem fél megkérdezni... Egyetlen dologgal lehet csak felbosszantani. ha olyan idegen szavakat használsz előtte, amelyeket nem ismer. De ezt legalább tudja magáról. Két lábon járó példánya a sikeres nők élő kézikönyvének: tudja, hogyan lehet elcsábítani valakit, aki szerint az együttlét csupán állatias ösztönünk, amit el kellene nyomni. És ezt a tudományát éppen Szabó Kimmel Tamáson gyakorolja...

Forrás: Orlai Produkció

A darab percek alatt siker lett, mindenki erre próbál jegyet szerezni, de azért kövesd a honlapon az előadások folyamatosan bővülő listáját - így idén nyáron egészen biztosan elcsípheted valahol a Bagoly és Cicát. Ne hagyd ki, fergeteges élmény!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.