91 éve állították fel a Los Angeles-i Hollywood feliratot - 7 érdekesség róla

Forrás: wikipedia -
öngyilkos felirat öngyilkosság Hollywood Los Angeles legenda
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Pontosan 91 éve, 1923. július 13-án helyezték el a Hollywood jelképévé vált feliratot a Los Angeles fölötti hegyoldalban. Íme, néhány érdekesség az egyik legismertebb és legtöbbet fotózott látványosságról.

1. Tudtad, hogy a hegyoldalba épített felirat egy ingatlanügynök fejéből pattant ki? Az ötletgazda az itt épített házakra akarta felhívni a figyelmet, a feliratot másfél év múlva el kellett volna távolítani, de mivel időközben a filmgyár szimbóluma lett, maradhatott a helyén.

2. Hallottad már, hogy a gazdasági válság tetőpontján, 1932 szeptemberében egy elkeseredett színésznő, Peg Entwistle a H betűről a mélybe ugorva lett öngyilkos? Példáját később többen követték, de ők már a harmadik L betűről vetették le magukat, mert az éppen egy szakadék fölött állt.

Forrás: wikipedia

3. Képzeld, a harmincas évek végétől nem volt gazdája, így állapota egyre romlott, ráadásul 1940-ben a részeg gondnok belehajtott, tönkretéve a H betűt. Később több betű is lebucskázott a hegyoldalon, amíg...

4. ...az 1978-as felújítás során a felirat néhány acéllábazatát telefonpóznákkal meg nem erősítették. Azóta a betűket rendszeresen lemázolják, legutóbb két éve festették át

5. A legviccesebb: 1976-ban néhány huligán átalakította a feliratot Hollywoodból Hollyweedre (a weed angolul marihuánát is jelent), amivel azt a frissen elfogadott törvényt kívánták megünnepelni, amely legalizálta a kis mennyiségű marihuána birtoklását.

6. Egy ideje azt is tudni, hogy a celebek összefogásának köszönhetően a Hollywood jelképe körüli föld védett, és nem épülhetnek köré lakások.

7. És amit te is láthattál: a felirat már több tucat filmben semmisült meg. Hol földrengés, hol vadászgép, de előfordult, hogy óriásgorilla tette tönkre.

Még több érdekességet a legendás Hollywood feliratról itt olvashatsz.

Debrecenbe költöztek a világ legmorcosabb képű majmocskáihttp://www.life.hu/news/20140710-zaszlos-farku-kolobusz-erkezett-a-debreceni-allat-es-novenykert-majomhazaba.htmlHa eddig még nem jártál volna Debrecenben, idén nyáron semmiképp ne hagyd ki az útitervből. És nem, most nem a város építészeti remekműveit és kulturális programdömpingjét ajánlgatjuk neked. Jobb hírünk van: megérkezett az állatkertbe a zászlós farkú kolobusz. Ráadásul rögtön három.News--Szurkolói villamossal készül a BKK a vízilabda Eb-rehttp://www.life.hu/news/20140707-vizilabda-szurkoloi-villamos-jar-julius-vegeig-budapesten.htmlKözelgő budapesti vízilabda Európa-bajnokság alkalmából péntektől újra közlekedik az a szurkolói villamos, amellyel először két éve, a londoni olimpia idején találkozhattak a magyar sportrajongók - adta tudtul az MTI. Nagyon klassz!NewsOrigoManipulálta felhasználóit a Facebookhttp://www.life.hu/news/20140630-a-facebook-egy-kiserlet-kapcsan-manipulalta-felhasznaloi-erzelmeit.htmlCsaknem 700 ezer Facebook-felhasználó vett részt egy érzelmi hatásokat vizsgáló kísérletben, de mindez anélkül történt, hogy tudtak volna róla – írja a The Atlantic nyomán a hvg.hu. A teljes titokban zajló kísérletet a Facebook, a Cornell Egyetem és a Kaliforniai Egyetem San Franciscó-i kampuszának munkatársai végezték. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.