Boldog szülinapot Sandra Bullock!

Forrás: AFP/Cindy Ord -
színésznő bombaforma Sandra Bullock születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha hiszed, ha nem, ma ünnepli 50. születésnapját a ma is bombaformában lévő Sandra Bullock.  

Bizonyára ti is jónéhány Sandra Bullock-filmet fel tudnátok sorolni, amelyeket egyenesen imádtatok. A romantika-szerelmeseinek a Ház a tónál vagy az Aludj csak, én álmodom lehet a kedvencük, de a Beépített szépség is tuti ott van sokak Top10 filmje között. Ha a szuper idő ellenére ma mégsem mozdultatok ki, itt az alkalom, hogy újranézzétek valamelyik kedvenceteket!

Forrás: AFP/Cindy Ord

Gondoltátok volna, hogy a színésznő pályája egyáltalán nem indult zökkenőmentesen? Aztán 1989-ben egy este meglátta őt Alan J. Levi rendező, aki kis szerepet adott neki a Bionic Woman című tévéfilmben. Bullock évekig küszködött Hollywoodban, zavarba ejtően gyenge filmekben játszott, még filmdalokat is írt és énekelt. Az áttörést a Féktelenül című akciófilm női főszerepe hozta meg neki. "Soha nem gondoltam volna, hogy egy akciófilm fogja megnyitni előttem azokat az ajtókat, amelyeken annyira szerettem volna bemenni" - nyilatkozta később Sandra.

1995-ben az Aludj csak én álmodom című filmben egy magányos lányt alakít, akire furcsa körülmények között talál rá a szerelem. A mozi óriási siker volt, a színésznőt első alkalommal jelölték Golden Globe-díjra.

Pályafutása egyik legnagyobb sikere a 2000-ben forgatott Beépített szépség című krimi-vígjáték, amelynek öt évvel később folytatása is született. Bullock egy kemény FBI-ügynököt alakított, akinek el kell indulnia egy szépségversenyen, hogy leleplezhessen egy terroristát.

2005-ben az Ütközések című filmben egy államügyész rasszista feleségét keltette életre és már az Oscar-esélyesek között emlegették. 2006-ben ismét Keanu Reevesszel dolgozott együtt a Ház a tónál című drámában...

...majd a 2007-ben készült Megérzés után két év szünetet tartott. 2009-ben az év egyik legnagyobb kasszasikerében, a Nász-ajánlat című komédiában tért vissza és újabb Golden Globe-jelölést kapott.

Ugyanebben az évben a valós eseményeket feldolgozó A szív bajnokai című drámában egy fekete fiút örökbe fogadó anyát játszott el, alakításáért Oscar-díjat és Golden Globe-díjat is kapott a legjobb női főszereplő kategóriában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.